Am găsit cei 12 Apostoli! În România!

FB_IMG_1523002233323Moşul, Mucenicul, Mareşalul, Nefertiti, Ramses, Guşterul…sunt doar denumiri bizare pentru câteva dintre “statuile” cu forme zoo şi antropomorfe ce compun Rezervaţia 12 Apostoli din Parcul Naţional Călimani. Un loc absolut superb, cu peisaje la fel😊

FB_IMG_1523002273036.jpg

Stane de piatră, lavă cimentată şi mâncată de timp, de ploi şi de vânt, cu forme dintre cele mai ciudate, te întâmpină la extremitatea nordică a culmii dintre Dorna  şi Neagra Şarului, la capătul unui urcuş de 2-3 ore maxim. Punct de plecare: Gura Haitii, pensiunea Perla Călimanilor, sau mai bine spus Pensiunea lui Nea Traian. Aici ochiul iţi fuge de pe jardinierele cu petunii la frigiderul plin cu bere, pe care ştii că îl vei devaliza la întoarcerea din traseu :-).

FB_IMG_1523002245970

La început poteca suie domol prin fâneţe cu iarbă înaltă şi brazi răzleţi, unde mai sare şi câteva garduri de bârne. Aici, prin fâneţe, durata traseului se poate scurta vertiginos. Dacă mai apuci, poţi să arunci cu privirea şi spre sud, spre culmile Călimaniului, cel mai masiv şi impunător din munţii vulcanici autohtoni. Pe culmea principală defilează Pietrosul (2100m), Negoiul Unguresc şi Negoiul Românesc (mai bine spus ce a mai rămas din Negoiul Românesc în urma exploatării de sulf de aici).

FB_IMG_1523002285354.jpg

Scapi şi de fânaţe şi te afunzi într-o pădure deasă de brad; deasă e puţin spus…”noapte curată” în mijloc de zi. O splendoare, o oaza de liniște profundă…Din loc în loc mai vezi câte un bolovan imens ieşind dintre brazi, de-ajuns să te ducă cu gândul la ce te aşteaptă la capăt de traseu. Se face iar lumină şi te trezeşti direct pe culme într-o mare de ienupăr şi de afine, având în faţă stâncile cu forme şi nume ciudate… Dar despre ele, mai puţine vorbe şi mai multe poze…:-)

sursa cartitaplimbareata.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s