Plajele sălbatice ale Romaniei

FB_IMG_1523437080383.jpg

Te gândeşti să-ţi petreci vacanţa de vară la mare, dar te-ai săturat aglomeratia si zgomotul plajelor moderne? Noi îţi vom dezvălui 5 alternative ale staţiunilor de fiţe de pe litoralul românesc şi din Delta Dunării. Aceste plaje sunt sălbatice, aşa că trebuie să ne bucurăm de frumuseţea lor izolată.

  1. Plaja Corbu

Aceasta se află foarte aproape de aria protejata de la Grindul Chituc, de aceea această plajă are un regim special.

Această plajă sălbatică are 20 km. este extrem de liniştită, aici poţi ajunge pe drumul spre Năvodari, urmând indicativul Corbul, spre nord.

FB_IMG_1523436957467.jpg

  1. Plaja Vadu

Plaja Vadu este defapt o limbă imensă de nisip, spre Marea Neagră, aici nu vei găsi agitaţie sau deşeuri menajere. Dacă vrei să-ţi petreci mai multe zile aici, este necesară amplasarea unui cort, deoarece din locul unde-ţi poţi lăsa maşina mai trebuie să parcurgi 20 de minute prin nisip.

Plaja Vadu se găseşte la 44 km de Constanţa, în localitatea cu acelaşi nume.

  1. Plaja Sfântul Gheorghe

Aceasta se găseşte în Delta Dunării, fiind o plajă cu mult stuf şi nisip foarte fin, ceea ce o face sălbatică este lipsa piciorului omului, care nu se încumetă să meargă până pe mal.

  1. Plaja Sulina

Este situată la 2 km de oraşul Sulina, plaja este formată din nisip fin, iar în mare, nisipul este dispus în bancuri, din 30 în 30 de metrii, cu diferenţe de adâncime crescătoare.

  1. Plaja Gura Portiţei

Are o suprafaţă de 4 km şi desparte marea neagră de Delta Dunării.

Sălbatică este tocmai datorită accesului spre aceasta, care se face exclusiv pe apă, pornind din Jurilocva, după o oră de mers cu vaporul, şalupa sau barca plaja ţi-se va dezvălui în faţa ochilor ca o limba de nisip fin.

Dacă idee sugerată de noi, ţi-se pare una ideală pentru tine, atunci trebuie să ai în vedere câteva sfaturi şi îndrumări pe care ar fi ideal să le urmezi atunci când îţi petreci vacanţa pe o plajă sălbatică.

Trebuie să te încarci cu provizii, deoarece în aceste locuri nu vei găsi magazine sau condiţii de preparare a hrănii, aici nu există hoteluri sau restaurante.

FB_IMG_1523437029219.jpg

Trebuie să ai un cort cu tine şi cele necesare, dacă hotărăşti să petreci mai multe zile pe una din plajele prezentate mai sus.

Aici nu există salvamari, indicat ar fi să nu te aventurezi în larg şi să-ţi anunţi cunoscuţii cu privire la durata staţionării tale pe plaja respectivă.

FB_IMG_1523436968514.jpg

Şi un ultim aspect, la fel de important, este păstrarea curăţeniei, pentru a te putea bucura şi tu şi alte persoane care vor dori să viziteze aceste plaje sălbatice în urma ta.

sursa: locuridinromania.ro

foto Ana Maria Oaie

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: