Hai sa descoperi si tu Bucovina!

Bukovina Region (Bucovina) landscape at Paltinu in Romania

Plai cu flori, Bucovina  a primit multe si frumoase daruri. De la legende, istorie şi cultură, la peisaje care pur si simplu iti taie respiraţia, până la oamenii frumosi la suflet, inimoși și bucuroşi de oaspeţi.

Motive sunt multe pentru a vizita Bucovina…dacă iubești istoria, cultura, îţi place mâncarea bună şi vrei să te relaxezi în natură, în mijlocul unor peisaje absolut deosebite. Din fericire, sunt multe alte locuri din România cu locuri minunate, dar Bucovina are ceva aparte… mănăstirile şi bisericile care au făcut-o celebră peste hotarele tarii.

sihastria-monastery-putnei-213765_960_720.jpg

Bucovina se aseaza în sufletul fiecaruia, pentru că o vizită în acest colţ al tarii reuseste sa iti aduca liniste in suflet, îţi încarcă bateriile şi te apropie mult de divinitate. Pentru cine are ochi să vadă şi urechi să audă, fiecare frescă de pe bisericile vechi este o pagina de poveste adevarata, plina de istorie. Minunatele picturi au fost făcute intr-o vreme când foarte puţini oameni ştiau să scrie sau sa citească, aşa că biblia era ilustrată, pe înţelesul tuturor oamenilor. Acesti pereti ai manastirilor  şi bisericilor din nordul Moldovei stau mărturie peste timp.
Bucovina este probabil cel mai frumos ţinut al României şi cel mai bine pregătit pentru un turism de calitate. Mărul de Aur, cea mai importantă distincţie din turism, a revenit in 1975, Bucovinei.
Voroneţ şi Pătrăuţi, mănăstiri din patrimoniul UNESCO

romania-countryside-2-1024x685-e1518887075214

Cate frumuseti puteti vedea in Bucovina!! De la manastiri medievale, la Cetati ai domnitorilor cu figuri istorice, sate frumoase parca asezate pe o panza de pictura, muzee pline de amintiri, Mocanita Huţulca cu aburi, care te plimba prin cele mai frumoase locuri, arta traditionala( in satul Marginea, unde gasiti o ceramica deosebita) si cate si mai cate locuri minunate.

monastery-1215103_960_720.jpg

Dupa ce va saturati de atata frumusete si va apuca foamea, ati nimerit unde trebuie! In Bucovina masa este lungă, consistentă şi gustoasă că te lingi pe degete de atatea bunataturi. Brânzeturile poartă în ele aroma ierbii fragede de pe dealurile şi munţii însoriţi, smântâna şi untul înnobilează bucatele locale de care o să-ţi aduci aminte multa vreme…

Balmoș out of the oven
Nu uitati sa incercati delicatul balmoş bucovinean (mămăligă fiartă în unt şi smântână, dreasă cu telemea şi caş) sau păstrăvul în smântână. Dar asta după ce ai început cu supa de hribi şi ciorba rădăuţeană, care ţin şi ele sus „stindardul” delicateselor locale, ca de altfel şi puiul haiducesc. Plăcintele “poale în brâu” şi cozonacul cu multă nucă nu au egal, iar afinata e dulce, dulce..dar nu te duce! Ia uitati-va dragilor, cate motive aveti sa ajungeti in Bucovina! Drum bun si pofta mare!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s