Obiectivele turistice de pe Valea Lotrului

FB_IMG_1523963781068.jpg

Majoritatea obiectivelor turistice de pe Valea Lotrului sunt obiective naturale. Unele dintre obiectivele turistice sunt accesibile pentru orice turist, însă o mare parte sunt situate la distanţe mari de principalele artere de comunicaţie. Cele mai valoroase situri naturale sunt Melcii Doabrei (Carapacele Doabrei), nişte mameloane uriaşe care s-au format în urma erodării straturilor de roci sedimentare, Piatra cu Găuri de pe Valea Doabrei, Piatra cu Găuri de pe Valea Glodului, cascadele Moara Dracilor, Boroncioaia și Apa Spânzurată (din bazinul Latoriţei), Cascada Scorușu (bazinul Bucuresei Mari), lacurile glaciare Gâlcescu, Vidal, Pencu, Păsări, Zănoaga, Iezerul (de la izvoarele Lotrului), Iezerul Latoriţei, Violeta şi Muntinu (de pe Latoriţa).

FB_IMG_1523963796365.jpgAlte obiective sunt asociate reliefului carstic, unde putem include aici: Peştera LapteluiPortalul de la gura Peșterii Laptelui, Poarta Soarelui (Muntele Boarneșu), Peștera Mare de la Găuri, dolina Gaura Fusului și avenul Gaura Zmeilor etc.
Sunt prezente şi câteva obiective istorice, unele dintre ele şi monumente istorice, cum sunt bisericuţa din Brezoi (1789), bisericuţa din Ciunget (1861), Monumentul Eroilor din Brezoi (1924), precum și câteva construcții de la începutul secolului XX. Pe lângă acestea, turiştii sunt atraşi de măreţia barajului de la Vidra, dar şi a celor de la Brădişor, Petrimanu, Galbenu, Balindru, Jidoaia și Mălaia.

FB_IMG_1523963802911.jpg
Pe Valea Lotrului există de asemenea două dintre cele mai impresionante drumuri de munte din ţara noastră. Cel mai important este Transalpina (Drumul Regelui), practic o replică a Transfăgărăşanului, care face legătura dintre oraşele Novaci şi Sebeş și ajunge la cea mai mare altitudine din România – 2145 m (Pasul Urdele). Celălalt drum, cunoscut sub numele de Drumul strategic (sau Strategica) a fost construit în Primul Război Mondial și străbate culmea principală a Munților Latoriței de la un capăt la altul. Principala poartă de intrare pe Valea Lotrului este însă Drumul Național 7A, care face legătura dintre Brezoi și Petroșani. Vara este aproape, iar Valea Lotrului este o zona în care va puteti relaxa în voie.

sursa: http://www.ecolotru.ro

foto1: valceaturistica.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s