Paraul Rece, Brasov. O alta zona pitoreasca a tarii

FB_IMG_1525173804201

Pârâul Rece este o localitate componentă a orașului Predeal din județul BrașovTransilvaniaRomânia. Stațiune climaterică de interes general, situată la 960 m altitudine, Pârâul Rece este poziționată la confluența dintre Râsnoava si Pârâul Mic, fiind localitate componentă a orașului Predeal. Stațiunea Pârâul Rece este legată de Predeal printr-o șosea modernizată, lungă de 8 km.

FB_IMG_1525173820225.jpgBeneficiind de un cadru natural pitoresc, stațiunea este excelentă, în anotimpul rece, pentru schi, dispunand de aer curat, soare și lumină în tot timpul anului. Există multe oportunitați de explorare a zonei și organizare de excursii și drumeții în orice sezon. Posibile destinații sunt: SinaiaCastelul PeleșCota 1400Râșnov , Poiana BrașovBrașovPrejmerHărmanSighișoaraFăgărașBranMoeciuFundataPesteraCabana Trei Brazi este la ½ oră de mers cu piciorul, iar Poiana Brașov se afla la 5 ore de mers (traseu foarte greu). Predealul este un punct de plecare ales pentru drumeții si ascensiuni montane. Pe Cioplea, telescaunul funcționează în tot cursul anului. Stațiunea Pârâul Rece, destinată tineretului în special, dispune de hoteluri, vile, terenuri de sport, club cu sală de spectacole, bibliotecă, discotecă, pârtii de schi dotate cu teleschi și babyschi. Drumeții se poate face către cabanele din zonă: Trei BraziCabana SecuilorDihamPoiana IzvoarelorMălaiești, sau traseele din Munții Bucegi.

FB_IMG_1525173842182Condițiile climatului stațiunii Pârâul Rece recomandă stațiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, stărilor de debilitate, a surmenajului fizic și intelectual, rahitismului, afecțiunilor endocrine, tulburărilor de creștere la copii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s