Cercetatorii spun despre Cascada 7 Izvoare, ca are cea mai pura apa. Locul unde trebuie sa ajungeți si voi!

FB_IMG_1525865672161.jpg

În Parcul Natural Bucegi, o minunăție de apă curgătoare susură frumos fără oprire. Este după cum spun cercetătorii, cea mai pură din România și, după unele surse, chiar cea mai pură din lume! Însă nimic oficial în acest sens. Și pe lângă toate astea, se încadrează într-un peisaj atât de frumos, încât îți vine greu să crezi că există în realitate.

Cascada 7 Izvoare, este considerata o sursa de apa sacra inca de pe vremea dacilor, in urma cu peste 2000 de ani. Legenda spune ca din apele acestea a baut insusi zeul suprem al geto-dacilor, Zamolxe, apa de aici fiind considerata pura si unica in lume.

FB_IMG_1525865642151.jpg

Speculatiile legate de puritatea apei au fost lamurite de stiinta. Cercetatorii romani si straini au descoperit ca apa celor sapte izvoare vii trece printr-un zacamant de argint, fapt ce impiedica dezvoltarea bacteriilor ce ar putea aparea in apa, ordonand structura moleculara, pana la ideal. Apa de aici este imbuteliata drept apa plata 7 Izvoare, la Moroieni.

Zona este una deosebit de pitoreasca, cascada se incadreaza intr-un peisaj feeric, iar zona cuprinsa intre Scropoasa si Zanoaga este de superbă.

In apropierea Cascadei Sapte Izvoare se pot vizita Platoul PadinaPlatoul Zanoaga, Cheile Zanoagei,Lacul Scropoasa si Lacul Bolboci.

sursa: http://www.turismland.ro

http://www.hailabord.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s