Investitii de peste 30 de milioane euro în statiunea Amara.

FB_IMG_1527254168516.jpg

 

Dacă preţul unei vacanţe la munte sau la mare este prea mare, puteţi profita din plin de soarele şi nămolul de la Amara. Unica staţiune balneară din judeţul Ialomiţa vă aşteaptă toată vara cu plaje însorite şi hoteluri cochete, totul la preţuri pentru toate buzunarele.

Bine aţi venit la Amara !

Staţiunea balneară Amara se află pe drumul naţional 2C, care leagă Slobozia de Buzău. A devenit celebră după 1850, când în apele lacului, care dă şi numele oraşului – staţiune, a fost descoperit nămolul sapropelic, foarte utilizat în tratarea afecţiunilor reumatismale.

FB_IMG_1527254093310.jpg

Datorită nămolului Amara este una dintre cele mai îndrăgite staţiuni balneare din ţară. Sute de oameni vin aici, mai ales în sezonul estival, pentru a beneficia de porţia de sănătate de care musteşte staţiunea.

FB_IMG_1527254218883.jpg

Pe lângă nămol, turiştii care ajung la Amara au parte şi de distracţie. Le stau la dispoziţie cele patru plaje – Perla, UGSR, Splendid şi Mirceşti – unde voia bună şi relaxarea sunt întâlnite la fiecare şezlong. Aflate în administrarea unor societăţi private, poţi intra pe plaje doar dacă achiţi o taxă ce variază între 10 si 15 lei, iar distracţia este inclusă în preţ.

Ioana Moldoveanu (33 de ani) vine an de an la Amara, tocmai de la Câmpina. Este motivată de atmosfera relaxantă şi de faptul că Amara este o staţiune liniştită si curată.

FB_IMG_1527254117411.jpg

Am întâlnit-o pe plaja UGSR. „Îmi place tare mult aici la Amara pentru apa este curată, aerul proaspăt, nămolul cu efecte benefice pentru organism şi mai ales că este linişte. Nu e o staţiune gălăgioasă cum e la mare de exemplu” mărturiseşte prahoveanca.

Muzica uşoară românească reinventată la Amara

Pentru cei care nu ştiu, Amara este şi pepinieră de artişti. An de an, în unica staţiune balneară din Ialomiţa se organizează Festivalul Naţional Concurs de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti „Trofeul Tinereţii”. Anul acesta evenimentul se desfăşoară între 3-4 august şi ajunge la a 46-a ediţie.

Este cel mai longeviv festival de profil, a cărei organizare nu a fost niciodată întreruptă în toţi cei 46 de ani de existenţă.

„Suntem pregătiţi pentru ediţia din acest an a festivalului. Aşa cum îmi place mie să spun va fi o ediţie mai bună decât cea din anul precedent” declară Victor Moraru, primarul oraşului Amara, principalul organizator al „Trofeului Tinereţii”.

Amara, oraş-european

Noua imagine a oraşului Amara este aceea de oraş european. Toate acestea, deoarece autorităţile locale au reuşit să modernizeze localitate exclusiv prin fonduri europene.

FB_IMG_1527254106070

Amara a reuşit în ultimii patru ani să acceseze fonduri europene pentru realizarea tuturor obiectivelor edilitare.

Chiar şi zona de staţiune a fost reabilitată cu bani europeni. În total peste 30 de milioane de euro, provenind din fonduri europene nerambursabile, au fost folosiţi pentru modernizarea oraşului Amara.

 

 

sursa: http://www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s