Cateva dintre cele mai frumoase muzee din tara

FB_IMG_1528626139773.jpg

Vrem sa  îți spunem care sunt cele mai frumoase muzee din România.

Vei putea admira obiecte de artă și piese de mobilier,vei descoperi obiceiuri și tradiții care se practică din păcate din ce în ce mai rar în țara noastră și vei păși în sălile în care aveau acces doar capetele încoronate.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Peleș

 

Castelul cu același nume se numără printre cele mai vizitate obiective din România,atrăgând în fiecare ani numeroși turiști atât din țara noastră,cât și din străinătate. A fost construit la inițiativa regelui Carol I,care dorea să-și stabilească aici reședința de vară. Turiștii care trec pragul castelului,pășesc în altă lume și pot admira biblioteca regală,sala de muzică,sala de teatru,cea de arme,precum și piese de mobilier și obiecte de artă. Tot aici sunt expuse coroana și mantia regală,buzduganul regelui și cifra regală.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Grigore Antipa

 

Copiii,și nu numai,vor fi atrași ca un magnet de muzeul Grigore Antipacare-i va introduce în fascinanta lumea a animalelor,păsărilor sau a insectelor,atât specifice țării noastre,cât și de pe meleaguri îndepărtate. Muzeul a fost modernizat recent și fiecare exponat este însoțit de ecrane cu texte descriptive,proiecții de sunete și imagini care redau cu fidelitate habitatul său.

 Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Satului Dimitrie Gusti

 

A fost printre primele muzee în aer liber din lume și vizitatorii descoperă câte un crâmpei din tradiția diferitelor zone etnografice. Într-o oază de verdeață pe malul lacului Herastrău,70 de căsuțe tradiționale așteaptă să fie vizitate. În fiecare căsuță sunt prezentate obiecte specifice,vase de lut și costume populare.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Brukenthal

 

Muzeul în sine este o adevărată operă de artă,fiind construit în stil baroc. Este unul dintre cele mai vechi muzee din țară,fiind deschis publicului în 1790. Aici pot fi admirate tablouri,mobilier vechi,argintării,covoare orientale și veșminte de cult.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Marinei Române din Constanța

 

Un muzeu unic în România,Muzeul Marinei este un obiectiv turistic care merită a fi vizitat măcar odată. Cele mai frumoase exponate sunt machetele de corăbi,dar și hărțile maritime vechi. Mai sunt prezentate ancore,timone,uniforme și noduri marinărești.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s