Romania nu ne poate dezamagi… cat putem noi sa o iubim.

FB_IMG_1532527162605.jpg

„Dacă sunteți unul din cei care isi numesc tara „Romanica” si sunteți sătui de ea, faceti abstracție de cele ce urmează..

România o iubesti pentru frumusețea ei, pentru sensibilitatea ei, pentru ca te-ai născut aici si sigur ai un strămoș care a luptat pentru conturarea tării de astăzi. O iubesti ca ai primit-o moștenire de la Stefan, domn al Moldovei. O iubesti ca este bătrână si nu prea mai poti sa-i schimbi obiceiurile. O iubesti ca esti rupt din ea. O iubesti ca nicăieri mâncarea nu are gustul de acasă, o iubesti ca Pastele nu este Paste fără mirosul cozonacului, o iubesti ca nicăieri colinda nu sună mai bine, o iubesti ca mama si tata sunt români, o iubesti pentru limba dulce cu multe înțelesuri, o iubesti ca asa face orice om normal la cap. Isi Iubeste tara si nu isi taie rădăcinile. Cei care nu o iubesc, ne-au dovedit-o de peste douăzeci de ani încoace..

O iubesti, căci dacă nu..o vor iubi străinii mai mult si te vor lasa far’ de ea, iar tu fără identitate te vei pleca pan’ la pământ în fata străinului, deoarece strainul nu te va considera niciodată unul de-al lui, indiferent cat esti de educat, scolit sau harnic!

Iubeste-o si fă ceva pentru ea! Atat”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s