Un traseu spectaculos: Cheile Tisitei

54bc7d597b9949dbd14228edd65c549a

 

Una dintre principalele atractii ale zonei atat pe timp de vara, cat si in sezonul rece este rezervatia naturala Cheile Tisitei. Aici, paraul Tisita a sapat o vale adanca intre Tisaru Mare si magura Rapa Caprei, formand aceste chei de o deosebita frumusete. Rezervatia naturala, aflata la 850 de metri altitudine, masoara 4,5 kilometri lungime, fiind una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei.

Temerarii care ajung in aceasta zona de un pitoresc aparte vor avea surpriza sa admire un peisaj spectaculos, privelisti de o frumusete rara, cu stinci plesuve si pereti taiati in piatra, iar daca au noroc pot sa dea cu ochii chiar si de caprele negre, care isi au salasul pe virfurile cele mai ascutite. Dar acestea nu sint singurele „daruri” de care pot avea parte drumetii. „Intrarea in Cheile Tisitei este un traseu foarte frumos, spectaculos, si, in acelasi timp, accesibil.

a28edfc5efb4ab6e64e9d3f6f28726c6
Sase ore pina la «Stina lui Soare»

In rezervatie peisajul este variat, incit veti remarca abundenta speciilor de plante, unele protejate. Puteti ajunge in Cheile Tisitei urmind drumul national DN 2D Focsani – Tirgul Secuiesc, continuat cu un drum forestier ce traverseaza Putna in aval de localitatea Lepsa si conduce pe malul drept al Putnei si in continuare, in defileul piriului Tisita, in aria protejata cu acelasi nume. Cel mai inalt virf care poate fi admirat din zona este Coza care urca pina la inaltimea de 1.629 de metri.

Finalul drumetiei se poate opri la tunelul sapat in stinca pe care-l veti intilni la citiva kilometri de casa padurarului, insa spectacolul muntilor Vrancei continua la fel de frumos si dincolo. La aproximativ o ora de mers se ajunge intr-un luminis format din mai multe poieni, in zona unde piriul Cristianul Mic se varsa in Tisita. Zona insorita poarta numele de „Stina lui Soare”, chiar daca in zona nu este nici urma de mioare. Pe Cheile Tisitei a fost si o linie de cale ferata care tinea de exploatarea forestiera care a functionat aici la inceputul secolului trecut. De la intrarea in rezervatie si pina la tunel sint aproximativ noua kilometri. Trebuie precizat ca accesul in rezervatie se face pina la orele 18.00.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s