Zona cu o puternica incarcatura energetica din Brasov.

FB_IMG_1540978874431.jpg

Pietrele lui Solomon

Pietrele lui Solomon au puternice reminiscente in culturile dacice, bantuite de legende adanc ancorate in istorie. Zona Pietrelor lui Solomon este situata la iesirea din Scheii Brasovului de unde se parcurge un drum de piatra de 2km lungime. Este cu adevărat un loc foarte încărcat de energii benefice. Există relatări ale oamenilor care s-au simțit extraordinar de bine după câteva ore petrecute în acest loc.

In urma sapaturilor arheologice din 1913 se observa existenta unei cetati de nerecunoscut azi ochiului liber, cetate ce a fost locuita pe toata perioada epocii neoliticului, a epocii bronzului si celei a fierului. Imprejmuirea cetatii era facuta de valurile de pamant si zidurile dacice. Tot descoperirile arheologice au concluzionat ca cetatea si-a gasit sfarsitul in timpul razboaielor dintre daci si romani. Va spuneam cateva randuri mai sus ca exista o legenda, si una chiar poetica, despre Pietrele lui Solomon.

FB_IMG_1540978880958

Povestea spune ca Solomon era un rege maghiar care si-a ucis propriul frate, iar mama acestuia l-a blestemat sa moara imediat dupa ce va fi vazut de oricare om de rand. Sperand ca se poate salva de la acest blestem, regele Solomon fuge calare si ajunge taman pana la un munte situat la marginea Brasovului, in drumul lui reusind sa nu fie zarit de nicio tipenie de om. Deodata insa, vede un cioban care statea cu oile, si, de teama sa nu fie observat de cioban, zmuceste zdravan fraiele calului pentru a-l intoarce din drum, numai ca bietul cal se sperie si se pravaleste intr-o prapastie cu tot cu rege. Ei, iar in momentul acela, se zvoneste ca muntele s-ar fi despicat in doua, rezultand imensele pietre pe care noi le vedem astazi. Solomon, inainte de a-si da sfarsitul, considerandu-se nedemn de a mai purta coroana de rege, a asezat-o la radacina unui copac, coroana ce se regaseste pe stema actuala a Brasovului. O alta legenda face referire la solomonari, vrajitorii care incalecau balaurii si puteau stapani ploaia sau grindina. Acesti vrajitori se pare ca sedeau in zona pietrelor de din sus de Schei. Realitate sau mit, nu se stie, insa brasovenii stiu ca intotdeauna ploaia sau grindina vin dinspre Pietrele lui Solomon. Cei doi munti, care sunt de fapt despicarea Pietrelor lui Solomon (atata timp cat legenda are un sambure de adevar), sunt punct de atractie turistica nu numai pentru localnici, cat si pentru cei din alte zone sau din strainatate.

FB_IMG_1540978845614.jpg

Privelistea este ultra-relaxanta, iar in sezonul calduros, relaxarea brasovenilor este amplificata si de gratarele care-si parjolesc carnurile sub focurile-ncinse. Daca sunteti pasionati de escaladari montane, ati nimerit traseul perfect pentru astfel de activitati. Datorita oxigenului in exces imprastiat de padurea ce inconjoara Pietrele lui Solomon si a proprietatilor sale balneo-climaterice, zona poate fi o cura perfecta pentru sănătate. Pana si apa ce curge printre pietre cu tot cu radioactivitatea ei are efect vindecator asupra bolilor cardio-vasculare. Ah, iar daca sunteti impatimitii mersului pe doua roti, mai aflati ca este un traseu perfect de strabatut cu lantul intins pana spre Poiana Brasov. Ne ramane acum doar sa va uram descoperire placuta spre zona in care v-am racait interesul si sa purcedeti la drum cu noi in gand acolo, spre Pietrele lui Solomon.

sursa http://www.brasovtour.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s