Un loc atat de frumos din Banat, dar atat de putin cunoscut

FB_IMG_1543323931197.jpg

Numele de Trei Ape, dat atât stațiunii, cât și lacului care s-a format în această zonă, provine de la cele trei pâraie care vin din munți, Brebu, Grădiște și Semenic, ce se întâlnesc aici pentru a da naștere râului Timiș.

Stațiunea Trei Ape este apreciată de către iubitorii sporturilor de iarnă, și asta pentru că aici există și pârtii de schi. Mai mult, turiștii curioși să exploateze împrejurimile pot porni pe trasee foarte bine marcate spre munții Anina sau Semenic, dar și către satele turistice din apropiere, așa cum este Gărâna sau Brebu Nou. De asemenea, astfel de drumeții pot fi realizate și iarna.

Stațiunea Trei Ape, o oază de liniște și relaxare Aerul curat din această zonă oferă turiștilor o stare de relaxare totală, astfel că cel puțin un weekend petrecut în inima naturii nu face decât să vă încarce cu energii pozitive. Staţiunea Trei Ape este vestită mai ales pentru peisajele splendide oferite în fiecare anotimp, fiind locul ideal pentru odihnă și eliminarea stresului.

Cei doresc să se cazeze la Lacul Trei Ape, o pot face în câteva cabane, căsuțe, pensiuni și un hotel aflate în stațiunea turistică cu același nume. Pentru a ajunge în această zonă se merge din Reșița cu mașina pe un drum asfaltat 37 de kilometri, trecând prin localitatea Secu, Văliug, Brebu Nou și Gărâna. Lacul Trei Ape este foarte ușor de zărit din drum, fiind localizat în arealul comunei Brebu Nou.

FB_IMG_1543324199157

În apropierea stațiunii Trei Ape se găsește tabăra de sculptură de la Gărâna, iar la doar zece kilometri se lac se află stațiunea montană Semenic, ideală în perioada sezonului rece mai ales datorită sporturilor de iarnă ce pot fi practicate aici.

foto Muntii Carpați/facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s