Vacanta de poveste în Romania. Cateva idei pentru Anul Nou

FB_IMG_1545821344021.jpg

Destinațiile turistice din România au ajuns să fie tot mai puțin căutate atunci când vine vorba de petrecerile festive de Crăciun și Anul Nou. Românii aleargă după oferte care mai de care mai avantajoase, încercând să găsească varianta perfectă pentru ceea ce își doresc să facă în preajma Sărbătorilor. Deși mulți dintre aceștia doresc vacanțe în locuri călduroase și exotice, mai sunt câțiva ce merg pe…tradițional românesc.

Atunci când suntem în criză de timp cu rezervările pentru mesele festive de Crăciun și Anul Nou, nu trebuie neapărat să ne orientăm spre locații din afara României. Sunt, și pe teritoriul șării noastre, locuri ce merită văzute și care ne pot oferi niște sărbători de poveste. România pe timp de iarnă este cu adevărat magică. Fie că suntem pasionați de schi sau dorim să vizităm un oraș pe care nu l-am văzut niciodată, România ne oferă diverse posibilități de a descoperi locuri minunate unde ne putem petrece vacanța de iarnă. Pentru cei care nu și-au făcut deja planuri pentru acest sezon, aceste trei locuri din România pot reprezenta alegerea ideală pentru frumoasa perioadă ce urmează.
FB_IMG_1545821365037.jpg

Vacanța de iarnă la Văliug

Considerată una dintre cele mai frumoase stațiuni din Banatul montan, Văliug surprinde cu panoramele sale fabuloase. Localitatea se află în imediata vecinătate a două lacuri de acumulare ce completează perfect peisajul pitoresc. Dacă pe timp de vară, Văliug este o destinație dragă celor care iubesc natura, dar și distracția, iarna, pârtiile de schi atrag dependenții de adrenalină. Ca și amplasament, Văliug se află la poalele munților Semenic, iar pârtia care pornește din vârful Semenic spre Văliug are o lungime de 5,8 kilometri.

Suceava, o altă destinație turistică de vis

Suceava rămâne unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării noastre, care are de oferit turiștilor o multitudine de locuri și peisaje minunate, gata să taie răsuflarea. Suceava este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orașe din România, fiind împânzit cu cetăți și biserici medievale ce datează de secole. Inițial, orașul s-a dezvoltat în jurul a două cetăți, Cetatea Șecheia și Cetatea de Scaun, ultima fiind și cea mai populară atracție din Suceava. Ca și obiective turistice, în Suceava mai regăsim Biserica Mirăuți, una dintre cele mai pitorești din nordul Moldovei, Hanul Domnesc, o clădire impunătoare din secolul XVI unde se află Muzeul Etnografic, precum și Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, a cărei biserică face parte din grupul de biserici înscrise în patrimoniului UNESCO.

Stațiunea Rânca, tărâm românesc de poveste

Chiar dacă șoseaua Transalpina este închisă pe perioada iernii, asta nu ne împiedică să ajungem la stațiunea Rânca. Există o cale de accesc dinspre localitatea Novaci, aflată la 45 de kilometri de Târgu Jiu. Aflată la 1.700 metri altitudine, Rânca este o stațiune montană pe versantul sudic al Munților Parâng. Aici putem găsi numeroase pârtii de schi, unele chiar dotate cu nocturne.
România este frumoasă si are locuri minunate pe care trebuie sa le descoperiti. Sărbători fericite!
sursa: http://www.evz.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s