Lacul din Romania care isi schimba culoarea. Superb!

FB_IMG_1548328139266.jpg

Toată lumea îl cunoaşte drept Lacul Albastru (monument al naturii), arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a. Este o rezervaţie naturală de tip hidro-geologic, situată pe teritoriul administrativ al oraşului Baia Sprie (judeţul MAramureş). Lacul se află la o altitudine de 500 m la poalele Munţilor Gutâi, în apropierea DN18 care leagă municipiul Baia Mare de oraşul Sighetu Marmaţiei.
FB_IMG_1548328154001.jpg

Lacul Albastru din Maramureş, care a devenit faimos peste tot în lume, este situat pe dealul Minei, la trei kilometri de oraş, unde, potrivit informaţiilor furnizate de către Primăria Baia Sprie, în anul 1920, prin prăbuşirea unei vechi galerii de mină, s-a format un frumos lac absolut superb.

Lacul Albastru – Baia Sprie – Maramures este unicat in Europa datorita felului in care s-a format si datorita unei proprietati pe care acesta o are si anume ca-si schimba culoarea in functie de anotimp (pozitia soarelui, temperatura apei). Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro.
FB_IMG_1548328203133.jpg

Inca nimeni nu a dat o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari de aceea cei care sunteti pasionati de asa ceva sunteti bineveniti sa studiati acest caz.

FB_IMG_1548328146760.jpg
sursa: http://www.laculalbastru.ro
http://www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s