Fenomene bizare si un munte care dispare

FB_IMG_1549279723009.jpg

O legendă a muntelui Gugu se leagă de mitul Hecatonheirilor. Potrivit legendei, munții Poiana-Ruscă și munții Șureanu ar fi ”mormintele” lui Briareus (Aigaion) și Cottus, doi monștri cu 50 de capete și 100 de brațe identificate cu vârfurile munților. Potrivit mitologiei, fratele lor, Gyges (Gyes), care a luptat alături de Titani, este reprezentat prin cele trei masive muntoase: Godeanu-Retezat-Țarcu.
Pentru a ajunge pe Varful Gugu, trebuie sa te pregatesti pentru o zi întreaga de mers. Se porneste din zona Campusel, catre izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo se urca panta spre saua Paltinul, varful Paltinul, catre Platoul Borascu. De aici, mai este doar un „pas“ catre varful Gugu, care este cel mai înalt varf din Muntii Godeanu.
FB_IMG_1549279695739.jpg

Multi dintre turistii veniti în zona sustin ca au vazut varful disparand sau ca au vazut explozii de lumina tasnind chiar din munte. La începutul anilor 90, au aflat si cercetatorii despre misterele Gugului si au venit în zona. La finalul expeditiei, au declarat ca au vazut luminile, care „au furat” varful spre cer si nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”, spun pasionatii de misterul varfului. Luminile erau de fapt, fulgere globulare.
FB_IMG_1549279689372.jpg

In anumite momente ale zilei, pe Vârful Gugu are loc un fenomen meteorologic complex care face ca acesta să dispară în ceață. Odată ajunși pe munte, turiștii au parte de o priveliște spectaculoasă formată din blocuri de granit dezagregate și roci prăvălite de climatul aspru ce formează Cracul Peșterii.

Această peșteră este considerată ca fiind refugiul lui Zamolxe, în care se petrece un alt fenomen neobișnuit. Din peșteră se poate studia cerul și ziua, nu doar noaptea, și asta pentru că există un fenomen de reflexie al razelor solare, care permite vizualizarea stelelor și ziua, așa cum se poate întâmpla și din fundul unei fântâni.

surse: http://www.pressalert.ro
http://www.cancan.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s