SPA natural vechi de doua milenii în stil Daco-Roman

FB_IMG_1551171794520.jpg

Băile termale de la Geoagiu au o vechime de circa două milenii, iar în Antichitate, locul era o aşezare luxoasă, destinată celor bogaţi. O dovedesc cele 11 plăcuţe votive din aur şi numeroasele altare dedicate zeităţilor şi nimfelor, care au fost descoperite în ultimele decenii sub ruinele fostului complex de ape termale. Atât pentru istorie, dar mai ales pentru apa de calitate, zeci de mii de români ajung anual în staţiunea Geoagiu.
FB_IMG_1551171924598.jpg

Germisara a fost în Antichitate un adevărat centru SPA, frecventat de cei mai înstăriţi locuitori ai Daciei romane, susţine Cristina Mitar, arheolog la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Locul misterios aflat în prezent în centrul staţiunii Geoagiu Băi era în urmă cu aproape două milenii împânzit de sanctuare şi monumente închinate nimfelor şi zeităţilor tămăduitoare din panteonul greco-roman.
Geoagiu Bai e o stațiune balneoclimatică aflată la 5-6 km de orașul Geoagiu. Este o zonă cu mult potențial turistic datorită diversității.
FB_IMG_1551171892965.jpg

Aici e un centru de tratament asemănător celui din Băile Herculane. Apele termale de aici nu sunt însă la fel de fierbinți. Au o temperatură de 28-32 de grade, dar sunt sulfuroase, minerale, plus că au și alte proprietăți benefice.

Există câteva izvoare prin stațiune de unde se poate lua apă în funcție de necesități. La fiecare izvor este câte un panou ce descrie calitățile apei. Pensiunile, hotelurile și ștrandul din stațiune folosesc aceste ape termale la piscinele proprii atât pentru tratament cât și pentru agrement.
Statiunea trebuie puternic promovată, având în vedere potențialul turistic foarte mare. Peisajele, aerul curat si băile tămăduitoare, fac din Geoagiu Bai o statiune tot mai căutată de turisti. Speram ca numărul lor sa crească si Ministerul Turismului sa se implice mai mult în toate zonele frumoase ale României
Sursă: 👉 http://www.adevarul.ro
👉 http://www.aventuriinromania.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s