Cei mai batrani munti din Romania

FB_IMG_1551379162274

Parcul National Muntii Macinului (11321 ha) este situat pe teritoriul administrativ al localitatilor: Macin , Greci (situate in vestul parcului) comuna Cerna (amplasata in vestul si sud-vestul parcului), comunele Hamcearca si Luncavita (situate in estul acestuia) precum si Jijila (situata in partea de nord).
Muntii Macinului sunt cei mai vechi din Romania formati in timpul orogenezei hercinice, care a avut loc in urma cu 300-400 milioane de ani.
FB_IMG_1551379180452.jpg
Parcul National Muntii Macinului reprezinta unicul parc national din tara ce protejeaza suprafete importante de vegetatia stepica, reprezentata aici prin stepa pontico-balcanica, acest tip de vegetatie fiind foarte rar la nivel european. Unul din principalele argumente pentru constituirea Parcului National il costituie numarul foarte ridicat de specii de plante amenintate cu disparitia din care multe sunt intalnite in Romania doar in Dobrogea, majoritatea nefiind protejate in alte rezervatii naturale cu exceptia Parcului National Muntii Macinului.

FB_IMG_1551379044163.jpg
La aproape 12 km de Luncavita se afla Rezervatia Stiintifica Valea Fagilor, una din cele mai vechi si cunoscute rezervatii din judetul Tulcea, relict tertiar al codrilor seculari ce acopereau odata Dobrogea. Aici se remarca prezenta fagului dobrogean cu dimensiuni si calitati fizice impresionante, in amestec cu carpenul si teiul argintiu.

Muntii Macin apartin de Muntii Dobrogei, cu cel mai inalt punct Varful Tutuiatul la doar 467 m. Acesti munti josi sunt una dintre cele mai frumoase destinatii din inima naturii pentru turistii ce aleg Dobrogea. Ceea ce lipseste in altitudine este compensat de numeroase trasee de o frumusete pitoreasca si o serie de obiective turistice unice in tara.

FB_IMG_1551379070191.jpg
Cum se ajunge in Muntii Macin
Muntii Macin se afla in apropierea Brailei si a Galatiului, iar in zona se poate ajunge usor cu masina, distanta fiind relativ scurta de la oras la poalele celor mai vechi munti din Romania, aflati chiar peste Dunare.

Inainte de a ajunge in Macin trebuie facuta o scurta oprire in Galati, de unde se poate lua bacul pentru a traversa Dunarea.

Bac: Galati – Smardan

Program: 06:00 – 22:00, Luni – Duminica, din 30 in 30 minute.

Bacul circula inclusiv noaptea, cu tarif special determinat de numarul de autoturisme si dimensiunile acestora.

De la Smardan, locul unde se opreste bacul, distanta pana la Macin este de aproximativ 15 km.

Cazare in zona

Zona este putin dezvoltata din punct de vedere turistic in ciuda potentialului imens. In imediata apropiere a Muntilor Macin exista o serie de pensiuni chiar in orasul cu acelasi nume. Se recomanda optarea pentru cazarea in apropiere deoarece trecerea cu bacul dinspre Galati sau Braila este costisitoare si de durata.

Muntii Macin, cei mai vechi munti ai Romaniei

FB_IMG_1551379044163.jpg
In ciuda faptului ca zona este putin dezvoltata din punct de vedere turistic, numarul de obiective si frumusetea greu de descris a peisajelor de a aici impreuna cu privelistea uimitoare inspre podisurile Dobrogei de Nord si a Baraganului pot tine cu usurinta ocupati turistii un weekend intreg.

sursa: http://www.info-delta.ro
http://www.hotelguru.ro

Sursa foto: Internet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s