Brasovul de azi s-a numit „Stalin” intre anii 1950-1960, iar toata clasa muncitoare trebuia sa se arate fericita de „onoarea” care i se facea.

În acele vremuri, pe Muntele Tâmpa era scris din brazi numele lui Stalin, pentru ca toată lumea să salute schimbarea. (Se poate observa in imaginea de jos)

Toată clasa muncitoare a „Orașului Stalin” trebuia să se arate încântată de onoarea care i se făcea prin acordarea acestei denumiri. Ca să nu se creadă cumva că ruşii au impus acest lucru, s-a fabricat un document print care muncitorii din Braşov cereau insistent ca oraşul să poarte denumirea de Stalin.



[…]Există o legendă care circulă de peste o jumătate de secol, dar până acum nu a fost şi dovedită. Aceasta spune că în România ar fi fost vizat iniţial Sibiul, dar comuniştii au considerat că nu sună bine Salam de Stalin şi astfel „onoarea“ a revenit Braşovului. Se întâmpla în 1950, când în toată Europa de Est se „sărbătorea“ instalarea comunismului şi se recunoştea puterea rusească. Astfel, 14 oraşe din tot atâtea ţări au ajuns să fie redenumite Stalin. În România a fost Braşovul. (Citeste mai mult: adev.ro/pbbxhc )
