Focurile Vii, fenomenele rare din lume se gasesc si in Romania

Imagini pentru focul viu lopatari

Focurile Vii, unul dintre fenomenele destul de rare în lume se găsesc și în România,  în doar 2 locuri: la Andreiașu în Vrancea și la Lopătari, satul Terca în Buzău. Pe cele de la Andreiașu le-am văzut de câteva ori, hai să le vedem și pe cele de la Lopătari.

Focul Viu se află pe un versant din satul Terca, al comunei Lopătari. Este un fenomen natural generat de gazele care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 50, până la 100 de centimetri înălţime. Flăcările au înălţimi mult mai mari noaptea, atingând şi 1,5 metri.

Imagine similară
imagine focul viu de la Lopatari

La Lopătari, o comună cu oameni ospitalieri, ai foarte mari şanse să găseşti găzduire într-una dintre gospodării, unde eşti răsfăţat cu bucate tradiţionale şi o ţuică de prună, gălbuie, ţinută în butoaie de dud.    Principala rută spre Focul Viu din satul Terca porneşte din municipiul Buzău, pe DJ 203 K. Drumul este asfaltat, până în centrul comunei Lopătari. Din centrul comunei Lopătari spre Terca, se merge pe un drum neasfaltat, de aproximativ şapte kilometri.

Imagini pentru focul viu lopatari

În apropiere de Focul Viu drumul rămâne accesibil numai camioanelor mari.

De la Terca până la Focul Viu, drumul care se parcurge pe jos durează aproximativ 30 de minute, însă efortul este pe măsura frumuseţii fenomenului. Daca ajungeti sa vizitati acest loc, duce-ti povestea mai departe!

Impreuna descoperim Romania

Citeste mai mult: adev.ro/pbc5hm

foto aradeanca.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s