Cu mocanita prin cele mai pitoresti locuri din Romania. Afla toate traseele

Imagini pentru mocanita valea vaserului

Cei mai multi romani prefera sa evite trenurile in favoarea altor mijloace de transport in comun mai rapide si mai confortabile. Cu toate acestea, exista un anumit tip de tren cu care ne face o deosebita placere sa strabatem plaiurile noastre mioritice, admirand peisajele minunate cu care a fost binecuvantata Romania. Este vorba de mocanita, un tip de tren care circula pe linii inguste, care in trecut deservea, in general, la transportul marfurilor, lemnelor si, uneori, al persoanelor. Fiind tractata de o locomotiva cu aburi si parcurgand trasee pitoresti demult uitate, imposibil de accesat prin alte mijloace, mocanita a ramas in zilele noastre o adevarata placere, fiind la mare cautare de catre turistii doritori de o experienta unica in mijlocul naturii salbatice.

In ce parti ale Romaniei se poate gasi astazi mocanita?

Mocanita Viseu de Sus. Cea mai incantatoare metoda de a cutreiera peisajele fermecatoare ale Parcului Natural Muntii Maramuresului, plimbarea cu mocanita in Viseu de Sus, pe ultima cale ferata forestiera cu aburi din intreaga lume, este in prezent una dintre cele mai populare activitati pentru turistii veniti sa viziteze Maramuresul. Acesta mocanita dateaza din anul 1932, cand era folosita pentru transportul lemnelor. In zilele noastre, mocanita este inca folosita pentru transportul materialului lemnos, insa este destinata mai mult turistilor, carora le ofera o calatorie de neuitat pe traseul Viseu de Sus –  Statia Paltin, care dureaza aproximativ 2 ore.

Mocanita Hutulca. Cutreierand minunatele peisaje naturale din Moldovita, Bucovina, pe o cale ferata cu ecartament ingust, mocanita Hutulca a fost data in folosinta in anul 1888, construita fiind de Louis Ortieb, un proprietar de gater de origine germana. Aceasta servea ca mijloc de transport al lemnului de la padure catre gater pana in anul 2001, iar din 2005, avea sa fie administrata de Asociatia pentru pastrarea liniilor inguste din Romania. In prezent, mocanita Hutulca este una dintre cele mai atractive obiective turistice din zona Bucovinei, strabatand un traseu de 11, 5 kilometri. Foarte aproape de Hutulca, vizitatorii pot descoperi, de asemenea, celebra Manastire Moldovita, Muzeul Oualor Decorate si, nu in ultimul rand, Muzeul Satului Moldovita.

Imagini pentru mocanita hutulca

Mocanita Sovata. Aceasta locomotiva cu aburi a fost construita la fabrica Chrzanowo din Polonia, in anul 1949, alaturi de alte 9 locomotive. Cu o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, dintre care 2 sunt inchise, iar al treilea este de tip gondola, mocanita Sovata reprezinta modalitatea perfecta de a plimba turistii in aceasta zona, aducand o multime de beneficii turismului local. Pe un traseu de circa 14 kilometri de drum forestier, care porneste din statiunea Sovata si se termina in satul Campul Cetatii, aceasta mocanita cu capacitate de 90 de persoane este o adevarata incantare!

foto: Internet

 

Cititi mai departe pe https://blog.hotelguru.ro/cu-mocanita-prin-romania-pitoreasca-unde-poti-avea-parte-de-o-astfel-de-experienta/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s