O vacanta in Bucovina iti va reaminti ca Romania e o tara atat de frumoasa incat ar putea trai foarte bine din turism. Cu siguranta ca, inainte de planificarea unor zile in nordul Moldovei, te vei intreba care sunt cele mai interesante locuri si obiective pe care ar trebui sa le vezi. Desigur, intre acestea, la loc de cinste se afla celebrele manastiri. Dar ele nu sunt singurele puncte de interes ale unei zone in care natura si peisajele te vor incanta, si iti vor aduce linistea pe care o cauti.
Cunoscuta indeosebi pentru peisajele naturale fascinante, Bucovina este un adevarat cufar cu comori pentru turistii care ajung sa o descopere. Printre comorile sale se numara sate pitoresti, orase vibrante si zeci de locuri in care traditia este litera de lege.
Piatra Neamt,ar fi prima oprire. Este capitala judetului Neamt si prezinta o importanta deosebita in economie si educatie. Din punct de vedere turistic, Piatra Neamt se mandreste cu o serie de muzee interesante, cel mai de seama fiind Muzeului de Arta Eneolitica Cucuteni.
Pe langa acest muzeu, un alt lucru pe care trebuie sa il vezi este orasul, dar nu oricum, ci de sus. Telegondola te va purta deasupra orasului pana sus, la varful Muntelui Cozla. Panorama oferita este una de vis, iar fotografiile de aici nu vor mai avea nevoie de nicio prezentare.
Cazare pentru toate buzunarele pe: http://www.turistinfo.ro
Urmatoarea oprire: Suceava
Pe drum, va recomandam sa popositi in Targu Neamt. Aici veti gasi la intrare una dintre cele mai importante case memoriale din tara, Casa Memoriala “Ion Creanga” Humulesti, locul unde s-a nascut marele povestitor Ion Creanga. Veti retrai cu siguranta crampeie din copilaria lipsita de griji..
Pe langa casa memoriala, in Targu Neamt pot fi vizitate Cetatea Neamtului si Rezervatia de Zimbri.
Cetatea Neamt
Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda”, este una din cele 4 rezervatii de zimbri existente la noi in tara si este catalogata ca fiind una dintre cele mai mari rezervatii exclusive zimbrilor din Europa. Situata în nordul judetului Neamt, pe raza comunei Vanatori-Neamt, în apropierea drumului naţional DN15 si a Manastirii Neamtului, rezervatia, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judetului.

In jurul orasului Targu Neamt se gasesc de asemenea o serie de manastiri importante precum Manastirea Agapia, Manastirea Neamt, Manastirea Horaita si Manastirea Rasca.
Aici este locul pentru sufletul fiecaruia. Locurile unde sfintii ne vorbesc in taina..
Manastirea Neamt
Continuam drumul catre Gura Humorului. In jurul acestui oras se afla cele mai multe manastiri introduse in Patrimoniul UNESCO si pentru a le descoperi pe toate pe indelete, iti propunem sa petreci doua zile in acest incantator tinut.
Incepe prin a vizita manastirile din nordul orasului – Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore si Manastirea Putna. Toate acestea, dar si celelalte manastiri nu au nevoie de nici o descriere. Bucuria pe care o vei simti dupa vizitare, iti spune tot.
Tot la Gura Humorului trebuie sa gustati mancarea deliciosa tipic bucovineana si vestitele poale in brau, pudrate cu zahar si vanilie si dichisite cu tot soiul de arome. O bunatate!
Cazare gasiti aici: http://www.travelminit.ro
O oprire importanta este satul Ciocanesti, unul dintre cele mai pitoresti sate din Romania. Mai este cunoscut ca „satul cu casute incondeiate”.
Este situat pe Valea Bistriței, pe DN18, între Vatra Dornei și Botoș, la 26 de kilometri de Vatra Dornei și la 35 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Poți parcurge acest traseu fie cu mașina, fie cu un autobuz, în cazul în care este vorba despre un grup organizat.
Localitatea datează din anii 1499, când domnitorii Moldovei veneau pentru a le cere meșterilor populari să realizeze cele mai bune arme pe care să le folosească în războaie.
Este o reala bucurie sa strabati la pas acest sat colorat la propriu.

Un loc tot atat de „colorat”, este Muzeul Oului din localitatea Vama, ce adună o colecție de ouă , cea mai mare din România. Colecția de ouă pictate aparține artistei Letiția Orșivischi .
Veți întâlni aici ouă bucovinene , unele dintre ele având o vechime de aproximativ 100 de ani , ouă din România cu motive florale , ouă din străinătate așezate pe diferite teme . Ouă de toate felurile de la cel mai mic la cel mai mare , ouă sculptate cu motive florale , ouă în al căror interior sunt împodobite cu diferite decorații , ouă din toate colțurile lumii , ouă din lemn , porțelan , sticlă sau piatră , ouă adevărate , formează această uimitoare colecție . Cu adevărat este o încântare să privești rafturile acestui muzeu . Intrarea costă 10 lei plus taxa de fotografiere alți 10 lei .

Acesta este pe scurt ghidul Bucovinei de poveste. Va dorim o vacanta de neuitat!
surse: http://www.blog.hotelguru.ro
http://www.caietuldecalatorii.blog
foto Sorin Onisor