Vacanta de vis la Clisura Dunarii. Vezi obiectivele!

Imagini pentru pensiunea septembrie eselnita

Cazanele Dunarii sunt considerate de foarte multi turisti drept una dintre cele mai frumoase zone de pe defileul Dunarii, iar acesta este un adevar. Asezate la trecerea Dunarii prin muntii Carpati, Cazanele Dunarii aflate in parcul National Portile de Fier au o lungime de doar 9 km, facand din aceasta destinatie de vacanta una ideala pentru weekend, toate obiectivele turistice fiind usor accesibile din acelasi punct de cazare, putandu-se ajunge la ele cu masina sau pe jos, pe trasee de o frumusete greu de exprimat in cuvinte.

Imagini pentru pensiunea septembrie eselnita

Cum se ajunge la Cazanele Dunarii

Se afla la o distanta de doar 16 km de Orsova, municipiu traversat de drumul european E70, existand drum de acces direct catre cazane pe DN57, drumul ce traverseaza o mare portiune din defileul Dunarii.

Cea mai apropiata gara de Cazanele Dunarii este Gara Orsova, ce lasa turistii direct la periferia orasului de unde pot lua taxiuri sau microbuze catre diverse destinatii.

Cazare in Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii sunt compuse din Cazanele Mari cu o lungime de 4 km si Cazanele Mici cu o lungime de 3 km, astfel fiind foarte usor de strabatut pe parcursul unei zile. Din acest motiv, in ceea ce priveste cazarea se recomanda alegerea unui singur punct de cazare pentru parcursul weekendului, optiune ce este mai comoda, dar si mai ieftina pentru turisti.

Pensiuni si Vile – Aceste optiuni de cazare sunt destinate turistilor care pun pret pe confort si doresc sa combine o iesire in natura cu momente de relaxare si rasfat. In principal optiunile de cazare Orsova, Dubova sau Eselnita, iar intre acestea turistii au la dispozitie un numar impresionant de vile si pensiuni din toate categoriile de clasificari hoteliere. Un loc superb de cazare este la Pensiunea Septembrie din Eselnita. Detalii pe: http://www.pensiunea-septembrie.ro/

Imagini pentru cazanele dunarii eselnita

Camping – Pentru amatorii de aventuri care prefera sa se detaseze total pentru un weekend de haosul vietii cotidiene si sa se bucure pe deplin de natura, zona ofera si spatii de campare in satul Mraconia, statiune turistica din Cazanele Mici aflata in imediata apropiere a unui numar mare de obiective turistice din zona. Trebuie totusi notat faptul ca zonele de camping nu sunt special amenajate si tin de bunavointa localnicilor.

Dupa gasirea locului ideal de cazare, in functie de preferintele fiecaruia, un weekend in Cazanele Dunarii trebuie sa inceapa negresit cu obiectivul turistic reprezentativ al zonei.

Poţi petrece timpul liber fãcând o plimbare cu barca în Cazanele Mari, traseul ce include şi vizitarea peşterii Ponicova şi a Grotei Veterani, dar şi în Cazanele Mici, unde poate fi admirat golful Mraconia şi se poate vedea chipul lui Decebal sculptat în stâncă. Ambarcaţiunile, care au o capacitate de 10-14 locuri, pot fi luate de la poalele stâncii unde este sculptat Chipul lui Decebal, mai exact sub podul care traversează braţul Dunării.

Lungimea traseului este de aproximativ 8,5 km, timpul mediu de parcurs fiind de 2 ore. Rangerii Parcului Natural Porţile de Fier spun că turiştii au posibilitatea să parcurgă trasee montate marcate corespunzãtor,  care duc la cele mai încântãtoare privelişti ce le poţi avea deasupra Dunãrii de la înãlţimea Ciucarului Mare şi Mic. Pensiunile din zonă pun la dispoziţie pontoane pentru agrement nautic şi pescuit, bărci pentru pescuit ori de croazieră, iar împătimiţii sporturilor nautice pot închiria şalupe de agrement, banane, echipament pentru sky nautic. De asemenea, poţi închiria biciclete pentru o plimbare relaxantă în zonă.

Imagini pentru cazanele dunarii eselnita
foto http://www.DcoperimRomania.ro

Sunt mai multe locuri de unde poți pleca într-o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării, iar prețurile diferă și ele în funcție de punctul de îmbarcare.

Cel mai mare tarif îl vei plăti dacă pleci de pe faleza din Orșova – 50 de lei/persoană și va trebui să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane fără de care bărcile nu pleacă.

O altă variantă este cea de a pleca cu barca proprietarului pensiunii la care v-ati cazat. Majoritatea proprietarilor de pensiuni de la malul Dunării au în dotare câte o barcă. Prețul diferă și aici în funcție de cât de departe sau aproape e pensiunea de Cazanele Dunării.

Prețul unei plimbări de aproximativ o oră și jumătate este de 40 de lei/persoană, iar la cerere, croazierele pot fi personalizate.

Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stȃncă, chipul lui Decebal, statuia având dimensiunile 55 m înălţime şi 25 m – lăţime. Statuia este de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar e cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertăţii din New York. Ideea construirii acestei statui i-a aparţinut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan şi a durat 10 ani pentru ca cei 12 sculptori-alpinişti să o termine, realizarea ei costându-l pe Drăgan, în final, peste un milion de dolari.

Imagini pentru cazanele dunarii

Executarea acestei lucrări s-a desfăşurat sub conducerea sculptorului orşovean Florin Cotarcea, ea realizându-se în ciuda pericolului reprezentat de înălţimi, căldură şi vipere.

Tabula Traiana

In acelasi ton al unei istorii demult apuse ce poate fi retraita la aceeasi intensitate in putine zone din tara, turistii pot alege sa continue itinerariul la iesirea de pe malul sarbesc, in imediata apropierea a statuii lui Decebal. Aici se afla Tabula Traiana, monument vechi de peste 2000 de ani ridicat de imparatul Traian in cinstea marsului trupelor imperiale romane in drum catre Dacia in anul 105. Cu o lungime de 4 metri si o inaltime de aproape 2 metri, tabula reprezinta 2 delfini, un vultur si un text latin ce prezinta imparatul roman si reusitele militare ale acestuia.

Cetatea Trei Turnuri Trikule

Cetatea celor 3 turnuri a carei denumire a fost preluata din limba turca, denumire sugestiva pentru scopul militar al constructiei fortificate, a fost ridicata in secolul XV pentru a opri avansul imperiului otoman spre vest.

In momentul actual, din cetate au ramas doar 3 turnuri aflate la 5 km de localitatea Svinita, restul cetatii fiind inundate odata cu amenajarea lacului de acumulare Portile de Fier. Atunci cand nivelul apei este crescut raman vizibile doar 2 dintre turnurile cetatii.

Desi nu poate fi vizitata in interior din motive lezne de inteles, cetatea prezinta un peisaj unic in aceasta parte a Europei, cu turnurile sale ridicandu-se din suprafata verde a lacului de acumulare.

Pestera Ponicoava

Pestera aflata pe Cheile Ponicoavei este sapata in malul stang al Dunarii, la trecerea prin masivul Ciucaru mare. Pestera are o adancime de 60 de metri si o lungime de peste un kilometru si jumatate, fiind cea mai mare din aceasta zona a tarii.

La pestera se ajunge pe drumul DN57 sau pe jos, prin zona de vale. Alternativ, pentru o vizita se poate ajunge in pestera cu barca, aceasta avand o intrare si la nivelul Dunarii.

Pentru vizitarea pesterii se recomanda echipament adecvat precum cizme, lanterne si casti de protectie. Galeriile pot fi inundate in timpul viiturilor, astfel ca accesul turistilor poate fi interzis in cazul avertizarilor meteo.

Manastirea Mraconia

Aflata pe valea Mraconia, manastirea are un aspect inedit datorita faptului ca aceasta a fost ridicata peste ape, vechiul lacas de cult fiind sacrificat impreuna cu multe alte monumente si obiective turistice pentru realizarea lacului de acumulare Portile de Fier.

Imagine similară

Manastirea noua se ridica peste ape, exact pe marginea acestora, fiind sustinuta de piloni de beton si poate fi vizitata pe tot parcursul anului. Ruinele manastirii vechi au fost inghitite de apele lacului de acumulare si mai pot fi observate doar atunci cand nivelul apelor este foarte scazut, reprezentand o imagine extrem de impresionanta datorita formei de cruce a zidurilor ramase ce se intrezaresc la suprafata apei in anumite conditii. Este un loc de pelerinaj pentru credinciosii ce viziteaza zona, dar si un obiectiv turistic fascinant.

Cele prezenate mai sus sunt cele mai importante obiective de vizitat, dar mai sunt multe altele. O mini-vacanta la Clisura Dunarii, iti va lasa cu siguranta amintiri frumoase si merita sa iti faci cadou cateva ore de relaxare totala intr-un mic paradis! Vacanta la superlativ!:))

surse http://www.blog.hotelguru.ro

http://www.adevarul.ro

http://www.blogulmeudecalator.ro

foto; http://www.portalturism.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s