Una dintre cele mai frumoase si ieftine statiuni din Romania. Trasee si obiective turistice in Durau

Imagine similară

Statiunea Durau din judetul Neamt este o oaza de civilizatie in superba salbaticie a Masivului Ceahlau.

Aer curat, atmosfera ozonata, peisaje mirifice si zona de munte, in doua cuvinte statiunea Durau! Recomandata adesea pentru odihna si tratament, turistii vin in aceasta zona atrasi de Muntii Ceahlaului.

 
Localitatea este situata la 800 metri altitudine si apartine administrativ de comuna Ceahlau, care este cam la sase kilometri distanta.

 Ca element de localizare, statiunea este la noua kilometri de lacul de acumulare Izvorul Muntelui, cunoscut si ca Lacul Bicaz, intr-o poiana de la poalele Muntilor Ceahlau.

 
La Durau puteti veni in orice anotimp, daca aveti nevoie doar de odihna”ca la carte” si eventual tratament. Clima specific montana, dar si aerul lipsit de alergeni si ozonat sunt perfecte pentru cei care tin la sanatatea fizica si psihica:))

  Din Durau, puteti pleaca pe carari de munte catre Masivul Ceahlau. Veti redescoperi placerea miscarii in aer liber ajungand pana pe varfurile Ocolasu Mare si Toaca, admirand minunata si zgomotoasa Cascada Duruitoare si contempland natura in Rezervatia Ceahlau. Pentru a va bucura de natura si liniste in munti veti achita o taxa de intrare in parc in valoare de 5 lei.

Imagini pentru cascada duruitoarea

Traseul care merita facut odata ajunsi in Durau

Durau – Fantanele – Toaca – Dochia

Traseul se desfasoara pe versantul nordic al masivului Ceahlau. Punctul de pornire se afla in statiunea Durau (800 m), continua spre Cabana Fantanele (1220 m), Panghia, Vf Toaca, Cabana Dochia (1750 m).

Imagini pentru cabana dochia peisaje

Marcajul ce trebuie urmat pe acest traseu din muntii Ceahlau este banda rosie.

Durata de parcurgere este de 3h – 3h 30 min, cu o lungime de 7.5 km si o diferenta de nivel de 950 m. Traseul este unul de dificultate medie. De la cabana Fantanele se poate ajunge urmand marcajul triunghi galben, pana la cascada Duruitoarea.

Acest traseu din masivul Ceahlau este accesibil in orice anotimp, iar pe timpul iernii turistii trebuie sa poarte echipament montan deoarece sunt portiuni mai dificile care necesita acest lucru (sub Panaghia si sub Vf. Toaca).

Imagine similară

Scara care urcă spre Vârful Toaca, din masivul Ceahlău, a fost reconstruită după o investiţie de peste 500.000 de lei Peste cinci sute de trepte şi 60 de tronsoane a câte trei metri lungime înlesnesc accesul turiştilor pe unul dintre cele mai frumoase trasee montane. 

Alt obiectiv interesant in zona este Rezervatia Naturala de Zimbri Ceahlau, situata pe valea Bistritei.
Fiind in inima Moldovei, pornind din statiunea Durau se poate face si turism ecumenic. In apropiere se afla manastiri celebre: Secu, Neamt, Varatec si Agapia.

In statiune se afla Manastirea Durau, este situata la o distanta de 5 kilometri fata de cascada Duruitoarea, de la care, dupa traditie, si-ar fi luat numele. Prin asezarea ei atat de izolata si prin pozitia naturala pe care o ocupa in Moldova, manastirea Durau a fost multa vreme cea mai ravnita asezare de sub Ceahlau. 
In plus, chiar in statiune este o bisericuta pictata de celebrul Nicolae Tonitza, cat si o manastire ridicata dupa Revolutie, unde turistii se pot relaxa intr-o gradina superba, plina de trandafiri frumos mirositori.

Imagini pentru manastirea durau
Imagine similară
foto doxologia.ro

In Durau iti reamintesti ca viata poate avea alt ritm. Linistea, aerul puternic, brazii falnici care inconjoara statiunea, susurul apei, pasarile care te acopaniaza cu glasul lor la fiecare pas, toaca de la manastire si cafeaua bauta intr-un peisaj de vis, toate acestea te fac sa intelegi cata nevoie ai de relaxare si atunci totul capata alt ritm.

Imagine similară

 
Statiunea Durau este una tipica romaneasca, unde pensiunile noi de trei si patru stele se imbina cu cele mai vechi. In plus, exista cabane rustice din lemn, restaurante si baruri, saune si terenuri de sport. Practic este satisfacut orice gen de turist. Statiunea Durau este pentru toate buzunarele.

Accesul in statiune se poate realiza daca urmariti calea rutiera DN 15 ce face legatura intre asezarile urbane Turda si Bacau, atat prin localitatea Bistricioara (aflata la o distanta de doar 16 km de Durau), cat si prin Bicaz – Baraj (aflat la 28 de km fata de Durau).

Va dorim o vacanta de neuitat!:))

 

2 gânduri despre &8222;Una dintre cele mai frumoase si ieftine statiuni din Romania. Trasee si obiective turistice in Durau&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s