Haideti pe „Taramul fermecat cu ochi albastri”!

Imagine similară
foto Adrian Petrisor

Ati ajuns pe un taram de-a dreptul fermecat. Parcul Național Retezat, este considerat pe buna dreptate un loc de o frumusete aparte. Flora, fauna, peisajele care te lasa cu gura cascata la propriu, numeroasele lacuri glaciare, toate construiesc un tablou de senzatie. Odata ajunsi acolo veti intelege cu adevarat cele asternute in aceste randuri.

Dintre acestea insa, lacurile glaciare sunt atractiile principale ale Retezatului. Datorita lor, Masivul si-a capatat si renumele de ” Taramul fermecat cu ochi albastri “

Sunt peste 50 de lacuri glaciare care impodobesc muntele, insa daca ai doar cateva zile la dispozitie nu le poti vizita pe toate. Iti poti alege un tur in care cortul sa fie cel mai bun prieten pentru cateva nopti, dupa care relaxarea sa te cuprinda intr-una dintre pensiunile recomandate de HotelGuru.ro

Ce spuneti?:))

Ce lacuri glaciare ai de vazut intr-un tur al Retezatului?

1. Lacul Bucura. Este cel mai mare lac glaciar din tara ( aproape 9 hectare) , usor accesibil pentru turistii curiosi, chiar daca se afla la peste 2000 de metri altitudine. Traseul spre Bucura poate sa dureze doar doua ore  si este de o frumusete rara. O sa va convingeti singuri de asta. Nu puteti rata asa obiectiv turistic, iar niste poze facute langa lac, vor fi intotdeauna apreciate de prieteni:)))

Imagini pentru lacul bucura

Pe malul lacului se gaseste foarte mult loc de campat, in asa fel incat sa puteti innopta intr-un loc feeric, de unde sa puteti descoperi stelele mult mai aproape, iar dimineata sa va sorbiti cafeaua in compania muntilor.

2. Lacul Gales. Desi nu are maretia lacului Bucura, este un lac frumos, ceva mai retras, in care ai sanse sa te gasesti singur, fara zeci de alti turisti. Lacul se afla la 1970 de metri, se ajunge destul de usor la el iar peisajele pe care le ofera sunt, de asemenea, deosebit de frumoase.

Imagini pentru lacul gales

3. Lacul Zanoaga. Daca Bucura este lacul glaciar cu cea mai mare suprafata, Zanoaga este cel mai adanc lac glaciar din Romania. Acesta are o suprafata de 6.5 hectare si nu mai putin de 29 de metri adancime. Nu ii poti descrie cu adevarat in cuvinte frumusetea..

Imagine similară

4. Lacul Peleaga. Il vei intalni si sub denumirea de ” Ghimpele ” si desi este mic ( doar 1.7 hectare si 4,2 metri) este foarte frumos prin salbaticia sa. Exista mai multe trasee pe care se poate ajunge la acest lac, cu nivel de dificultate diferit. Peleaga se afla la altitudinea de 2122 de metri, un alt lucru extrem de atractiv.

Imagine similară

5. Lacul Tau Tapului. Este considerat a fi cel mai pitoresc lac glaciar din Retezat. Nu este usor de ajuns la el, insa acest lucru ii amplifica frumusetea in ochii turistilor. Daca vrei sa il descoperi, trebuie sa ai antrenament si sa mergi intr-o echipa de oameni obisnuiti cu muntele.

Imagine similară
lacul taul tapului

Ceea ce face acest lac unic este faptul ca are o mica insulita formata in urma unei avalanse.

Retezatul ofera o multime de alte lacuri, cum ar fi Stevia sau cele 4 lacuri cu nume de fete: Lia, Ana, Viorica si Florica.

Daca iti alegi traseul corect, poti descoperi o buna parte dintre cele mai importante lacuri ale Retezatului si poti ramane cu amintiri memorabile. Pentru a simti si mai mult farmecul locurilor, este bine sa stii si legendele locului.

Spre exemplu, se spune ca lacurile sunt foste “caldari ” facute de urias pentru a aduna apa si a-si potoli setea.

Un lucru este cert: Daca esti pasionat de natura, o drumetie prin Retezat este aproape obligatorie, asadar, poti sa incepi planificarea.

sursa: http://www.blog.hotelguru.roLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s