Traseul complet al Romaniei (cu masina) L-ati incercat?

Imagini pentru traseul romaniei

Dacă vreodată vrei să faci turul geografic al Romaniei, adică să mergi roată de-a lungul graniței trebuie să știi că distanța măsoară aprox. 2000km și în modul doar condus vei avea nevoie de vreo 40h. Bun de pus la palmares dar la final vei ajunge doar obosit, mai sărac cu cel puțin 1000 lei și deloc familiarizat cu frumusețea țării.

Dacă în schimb ești interesat de turul turistic al Romaniei cu mașina, ai ajuns în locul potrivit. Bazându-ne pe experiențele anterioare din diverse vacanțe de prin țara, am creat planul prezentat în acest articol. Dacă timpul sau bugetul nu-ți permite acest traseu dintr-o singură bucată, îl poți regândi doar pentru o anume zonă geografică sau poți citi la noi pe site alte idei de trasee mai scurte sau accesibile.

Planul este gândit pentru genul de persoane fără vreo pasiune excesivă, adică vom avea câte puțin din toate tipurile de peisaje și obiective turistice, fără a insista prea mult pe un subiect anume. Ca și timp, am ajuns la concluzia ca vreo 3 săptămâni ar fi de ajuns ca să poti spune că ai făcut turul țării. E destul de clar că nu poți vedea chiar totul în aceste 21 zile sau că nu poți dedica atâta timp cât trebuie pentru diverse locuri dar ne vom limita în a nu repeta același tip de obiective prea des și a acoperi toate județele.

Costul estimat pentru acest tur îl poți găsi la finalul articolului.

Perioada anului recomandată ar fi cândva între 15 iunie și 1 august. Mai devreme sunt șanse mari de ploaie în prea multe zile iar după 1 august atât zonele turistice cât și șoselele sunt pline de turiști. Să nu uităm că vacanța de tip roadtrip nu trebuie să fie musai pe o vreme de 30+ grade chiar dacă în mașina avem aer condiționat.

Deși pornirea în cazul nostru e din București, te poti lega de traseu cam din orice oras ești așa că nu are prea mare importanță de unde începe, important e să înceapă 🙂

M-am tot gândit cum să ilustrez cât mai bine traseul așa că l-am împărțit pe zone mai mici, urmând să explic la ce fel de drum să te aștepți și ce fel de obiective pot fi vizitate. Ca și reper pentru câți km poți face într-o singură zi ar fi o viteză medie de 60km/h.

Continuarea articolului pe : https://roadtrips.ro/turul-romaniei-cu-masina-idee-de-traseu/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s