Un loc spectaculos din Romania prea putin mediatizat. Este in Maramures. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

65284199_917947438543539_157442192422469632_n

Piscina pă Coastă din Maramureș este, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc unde puteți să vă răcoriți vara asta. Pozele nu pot descrie cu adevărat, în cuvinte, senzația pe care o ai atunci când ești la Piscina pă Coastă, situată la peste o sută de metri altitudine, atunci când stai relaxat pe șezlong sau în piscină și poți admira cascada superbă care izvorește din dealurile Maramureșului, scrie http://www.calatoriprinbascheti.ro

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac, în aer liber şi natură

La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, cel care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș.

Construcția nu a fost deloc ușor de realizat, pentru că toate materialele au trebuit urcate pe deal. A meritat, însă, efortul, pentru că rezultatul e unul grozav. Designul respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn.

Și ce te bucură, atunci când vezi locuri faine, este că îți dai seama că și la noi se poate face turism de calitate. La capitolul design, piscina vine cu noutăți: stuful a fost înlocuit cu tradiționala șindrilă, astfel încât piscina să se încadreze perfect cu specificul locului.

2_132c6.jpg

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina, și să urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Priveliștea de aici e una de vis. De sus, se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea în mijlocul căreia e săpată piscina. Designul e unul uimitor, terasa piscinei fiind construită exclusiv din lemn și acoperită cu stuf. E de departe locul unde veți face cele mai spectaculoase fotografii.

Piscina e înconjurată de câteva construcții, care te duc cu gândul la bungalourile din Bali. Acesta este „touch-ul” exotic, pe care arhitecții au vrut să-l dea locului, deși se încadrează perfect și în stilul autentic maramureșean. Nu e necesar să dormiți aici, deși și hotelul este cât se poate de spectaculos. Construcția imită castelele cu specific transilvănean, iar bucătăria este una de 5 stele.
Accesul la piscină costă 30 de lei de vineri, până sâmbătă și 40 de lei, duminică. Cei care vor să se cazeze aici vor scoate din buzunar 220 de lei.

piscina1_ae730.jpg

sursa http://www.observatorulprahovean.ro

http://www.calatoriprinbascheti.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s