Un loc fascinant: Valea Narujei

11879144_889174887803741_3006718905886736358_o

Mai putin cunoscuta in randul calatorilor, dar de o frumusete virgina ce starneste interesul si invidia oricarui pasionat de fotografie sau pictura, Rezervatia Naturala Cheile Narujei, situata intre muntii mici, dar spectaculosi ai Vrancei, este un loc ce merita mai multa atentie si, cu siguranta, mai multa promovare din partea autoritatilor.

Regiunea Vrancei este unul dintre taramurile romanesti cu cele mai frumoase locuri ascunse in inima naturii. Adapostita de Subcarpatii de Curbura si Muntii Vrancei, aceasta zona pitoreasca gazduieste, pe langa rezervatia Cheile Narujei, rezervatiile naturale Lacul Negru, Cascada Misina si Padurea Verdele.

Ce se stie despre Lacul Negru?

Este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase lacuri din Valea Narujei si, totodata, unul dintre cele mai misterioase. Cu o apa acoperita de turbarie, o multime de trunchi de copaci care au fost rupti de-a lungul timpului, precum si cu plaur, lacul are o adancime care atinge si 7,5 metri.

Poreclit de localnici “lacul cu plamana”, Lacul Negru se remarca in ochii oamenilor de stiinta prin prezenta Droserei Rotundifolia, una dintre cele mai rare plante carnivore din intreaga lume. Tot in jurul lacului gasim planta plamana (Menyanhtes trifoliata), tritonul de munte, salamandra si mai multe specii de carnivore mari. Lacul Negru este, de asemenea, locul din care pornesti in explorarea fascinantelor Chei ale Narujei, despre care se spune ca ar fi cel mai spectaculos loc din regiunea Vrancei.

Cateva cuvinte despre Cheile Narujei:

Privite din Zboina Frumoasa, unul dintre cele mai inalte varfuri ale Muntilor Vrancei, Cheile Narujei si ale sale caldari prin care se revarsa apele zbuciumate sunt conturate de un peisaj impresionant, ce pare a fi desprins dintr-o poveste.

10396306_727924017270233_3579508606131357629_n.jpg

Frumusetea zonei starneste o neasemuita placere in ochii privitorului, cu ale sale stanci cu straturi de gresie prin care apa isi croieste drum cu repeziciune. Modelandu-si spectaculos drumul printre stancile abrupte, raul Naruja formeaza, la un moment dat, cateva cascade voluptoase cu ape turcoaz, denumite Caldarile Narujei, formand o imagine impresionanta. Acesta este locul ideal in care sa faci un popas de cateva minute pentru a admira frumusetea cruda a natura si pentru a-ti improspata plamanii cu oxigenul pur al verdelui padurii. In continuare, te asteapta Cascada Boului, Culmea Zboinei, Caldarile Zabalei si Varful Lacauti din Carpatii de Curbura.

Despre Cascada Misina:

Undeva in localitatea Valea Sarii, calatorii au oportunitatea de a admira o alta cascada frumoasa, Cascada Misina, cu a sa cadere de apa de la 12 metri inaltime. Nu este un lucru nestiut faptul ca zona Vrancei este frevent miscata de placile tectonice din pamantul ei, astfel ca micile cascade din regiune sunt chiar unul dintre efectele acestor miscari. Iar unele dintre ele, cum este si Cascada Misina, sunt de-a dreptul fascinante.

continuare pe: https://blog.hotelguru.ro/descopera-valea-narujei-un-loc-de-poveste-din-muntii-vrancei/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s