Secretul Bucovinei: Tinovul Mare, un loc cu adevarat special!

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, în aer liber şi natură

Bucovina este un loc magic in care manastiri precum Voronet, Putna sau Sucevita, muzee precum cel Satesc sau Bucovinean si monumente istorice precum Cetatea de Scaun a Sucevei reusesc sa atraga o multime de turisti in fiecare an.

Daca vrei sa iesi din rutina obiectivelor standard insa, Bucovina iti ofera cateva oportunitati cat se poate de interesante. Una dintre ele este Tinovul Mare.


Ce este Tinovul Mare?

Este o rezervatie naturala de tip botanic administrata de comuna Poiana Stampei, care iti ofera 682 de hectare de Paradis. Pentru foarte multi turisti este adevarata surpriza a vacantei din Bucovina, in conditiile in care ofera o multime de lucruri uimitoare la doar 10 km de Vatra Dornei.

Desi exista si alte rezervatii naturale in tara, aceasta este deosebita deoarece este dezvoltata intr-o zona mlastinoasa in care flora este alcatuita intr-o foarte mare masura din muschi. Practic, odata ce ai ajuns aici vei putea calca pe un covor moale si confortabil creat exclusiv de natura.

Pe langa muschi, Tinovul Mare ofera si o padure de pini drepti, care par foarte tineri, insa pot avea mai mult de 100 de ani, foarte multe tufe de merisoare si o fauna specifica.


Care sunt animalele pe care le poti descoperi in acest loc?

Tinovul mare are o fauna bogata, oferind un spatiu in care convietuiesc in deplina armonie mamifere, pasari, reptile si nevertebrate.

Vei descoperi vulpi, jderi de copac, veverite si soareci pitici, atunci cand vine vorba de mamifere si o multime de pasari interesante: mierla, cocosul de munte, ciocanitoarea pestrita mare sau codobatura alba.

In ceea ce priveste reptilele si amfibienii, nu vei da peste serpi veninosi ci doar peste soparle de munte, salamanzdre de uscat sau broaste rosii de munte. Continuare pe: https://blog.hotelguru.ro/tinovul-mare-cel-mai-frumos-secret-al-bucovinei/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s