Cele mai frumoase Conace cu parfum de epoca din Romania

69879024_3290679117638873_1126490387536412672_n

Conace cu parfum de epoca! Au fost renovate, impodobite si date spre folosire turistilor de pretutindeni. Casele boieresti sunt marturiile vii ale istoriei, folclorului si culturii locului de unde provin. Va invitam sa huzuriti, precum niste mici burghezi, prin cele mai impresionante locuri, unde va puteti caza in Romania.

Conacul Polizu

Moldova are unul dintre cele mai frumoase conace cu parfum de epoca din tara noastra. Conacul Polizu se intinde pe un teren generos de 55 de hectare, cu multa verdeata si gradini imbietoare. Conacul, construit la 1888, spune povestea familiei Ghica-Deleni, care isi petrecea verile aici. Atmosfera boema a locului era data de seratele dansante, celebrul ceai de la ora 17 sau de balurile organizate de membrii distinsei familii.

Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania
Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania: Conacul Polizu. Sursa foto: bloghotelguru.ro
Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania
Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania: Conacul Polizu, camera Rosewood. Sursa foto: designist.ro

Ce gasiti astazi in aceasta casa? 8 camere dichisite, dupa moda vremurilor de atunci, o crama in care sa va delectati, o gradina imensa pentru plimbari si o mancare delicioasa, preparata doar din ingredientele locale. Turistii inspirati de loc pot rezerva una dintre camerele spatioase sau pot alege din pachetele tematice. De exemplu: pentru un weekend petrecut aici, in apropierea sarbatorilor lui Cupidon, pretul pentru o camera este de 1.620 de lei, cu mic dejun si cina incluse. Pentru mai multe informatii puteti accesa conacpolizu.ro.

Unde? Satul Maxut, comuna Deleni, judetul Iasi.

Conace cu parfum de epoca: Conacul lui Maldar

Atmosfera boiereasca intr-o cula olteneasca traditionala, unde camerele sale soptesc povesti cu boieri si domnite de altadata. Acesta este Conacul Maldar! Un loc de tihna in cerdac si de infruptat din bucatile specifice locului. Conacul pune la dispozitie vizitatorilor sai 15 camere, cu mobilier vechi oltenesc, covoare si lazi de zestre. Pretul unei astfel de camere istorice variaza intre 50 de euro pe noapte si 70 de euro pentru camera dubla.

Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania
Conacul lui Maldar. Sursa foto: igloo.ro
Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania
Conacul Maldar. Sursa foto: conaculmaldar.ro

Unde? Maldaresti, judetul Valcea.

Conacul Bratescu

Daca vizitati destul de des Branul si va place aceasta zona, luati in calcul si o altfel de cazare, la Conacul Bratescu! Nu veti regreta decizia luata. Camerele pastreaza arhitectura conacelor boieresti transilvanene, cu mici influente slovace. Arhitectii, care au avut in grija acest conac, au reusit sa redea atmosfera de atunci prin ferestre luminoase, barne din lemn, mobilier vechi si pictat. Pentru oferte, puteti accesa site-ul Conacului Bratescu AICI.

Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania
Conace cu parfum de epoca. Unde te poti caza cu stil in Romania: Conacul Bratescu. Sursa foto: conaculbratescu.ro
Continuarea articolului: https://ideipentruvacanta.ro/conace-cu-parfum-de-epoca/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s