Un loc de vis pe Transfagarasan

Ce obiective turistice poți vedea pe Transfagarasan.  Află din articolul de mai jos ce obiective turistice poți vedea pe traseul Trasfăgărășan, informații care te vor ajuta să cunoști și să nu ratezi locuri frumoase din România.

Primul popas trebuie musai sa il faceti la Valea cu Pesti

Complexul turistic „Valea cu Pesti“ 4* este situat pe malul Lacului Vidraru, pe Transfagarasan, la 8 km de Barajul Vidraru si 38 km de Curtea de Arges
valea
Complexul Valea cu Pesti
Complexul turistic Valea cu Pesti – 4 stele are un amplasament de exceptie, intr-o zona in care pe un arc de cerc de 270 grade, ofera turistilor o priveliste minunata asupra Lacului Vidraru si a Muntilor Fagaras. Amplasat intr-un cadru natural deosebit, la o altitudine de 875 m pe malul Lacului Vidraru, la numai 7 km de Barajul Vidraru, la 12 km de Cetatea Poienari (obiectiv turistic inclus in circuitele Dracula) si la mai putin de 38 km de Curtea de Arges pe celebrul drum Transfagarasan – DN7C, Complexul Turistic Valea cu Pesti va ofera servicii turistice tot timpul anului la un inalt standard de calitate. Mai multe detalii pe: http://www.valea-cu-pesti.ro
66436385_3122052957834762_8803053231459532800_n.jpg
Valea cu Pesti

Șoseaua Transfăgărășan este considerată drept cel mai frumos drum din România și pe bună dreptate. Zecile de curbe strânse, panoramele cu munții Făgăraș și minunatele obiective turistice de-a lungul său fac din Transfăgărășan o adevărat destinație de vacanță. Dacă vrei și tu să parcurgi acest traseu, noi îți prezentăm toate obiectivele turistice pe care le poți vizita de-a lungul șoselei Transfăgărășan.

Traseul Transfăgărășan este unul dintre cele mai populare din România, și chiar și din Europa, datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Drumul este spectaculos pentru că străbate munții Făgăraș, cei mai înalți munți de la noi din țară, astfel Transfăgărășanul atinge o altitudine de 2042 de metri, fiind al doilea drum din România ca altitudine, după Transalpina.

Drumul Transfăgărășan leagă Ardealul de Muntenia și are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte și poduri și un tunel de 887 metri, cel mai lung din țara, care străbate muntele Paltinului. Datorită numeroaselor serpentine viteza medie este de maxim 40 km la oră. De asemenea, datorită altitudinii, a căderilor masive de zăpadă și a riscului de avalanșă, Transfăgărășanul este deschis doar în perioada iulie – octombrie. Între 1 noiembrie și 30 iulie sectorul cuprins între kilometrul 104 și kilometrul 130 este închis circulației. Accesul la Lacul Bâlea se face doar cu telecabina.

Ce obiective turistice poți vedea pe Transfăgărășan 2019

Printre obiectivele turistice din Transfăgărășan se număra Lacul și Cascada Bâlea, Lacul și Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul și Lacul Capra și Cetatea Poenari. La acestea se adaugă Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, deschis doar pe timpul iernii, masivele și traseele montane din jurul Transfăgărășanului.

Obiective turistice Transfăgărășan – Cascada Bâlea

Prima oprire este la Cascada Bâlea. Situată între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1200 de metri altitudine, Cascada Bâlea este cea mai mare cascadă în trepte din România, ce are o cădere de 60 de metri.

Accesul se poate face cu mașina până la Cabana Bâlea Cascada iar de acolo pe jos, pe un traseu ce durează aproximativ o oră.

Obiective turistice Transfăgărășan – Lacul Capra

Odată ajunși la Bâlea Lac, turiștii urcă și fac un traseu ce înconjoară lacul Bâlea. Astfel după vreo oră de așteptat să treacă ceața, soarele se ivește  și turiștii pot porni mai departe. Traseul durează cam 3 ore, cu o dificultate de mediu spre ușor, depinde și de antrenamentul fiecăruia. Oricum este un traseu care merită din plin. Peisajele, aerul, altitudinea și în special libertatea de acolo te fac să vrei să rămâi, iar satisfacția de a ajunge la 2400 de metri este deplină.

Lacurile glaciare aflate în circurile glaciare sunt limpezi și reci; dintre acestea se remarcă Lacul Capra. Aflat la o altitudine de 2230 de metri, la poalele Vârfului Capra, are o adâncime de 11 metri și o culoare albastră superbă. În partea de sud a lacului se află un platou potrivit pentru campare, ce oferă și o priveliște minunată asupra munților.

Obiective turistice Transfăgărășan – Bâlea Lac

De la cascadă poți porni mai departe, iar după foarte multe serpentine și un urcuș mare se ajunge la Bâlea Lac, punctul de înălțime maximă de pe  Transfăgărășan. Lacul Bâlea este un lac glaciar, format în circ glaciar, adică s-a format într-o depresiune înconjurată de masive muntoase înalte. Lacul este situat la o altitudine de 2040 de metri, are o lungime de 360 de metri, o suprafață de 4,6 hectare și o adâncime de aproximativ 11 metri. Lângă lac se află mai multe cabane; prima cabana a fost ridicată în anul 1904.

Iarna, când drumul Transfăgărășan este închis, accesul la Bâlea Lac se face cu telecabina de la Cabana Bâlea Cascadă. Tot iarna, timp de trei luni, funcționează Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, unul dintre puținele hoteluri de gheață din Europa de Est. Primul hotel a fost realizat în anul 2006 iar de atunci tradiția se repetă în fiecare an. Hotelul este construit sub forma unui iglu, are în jur de 14 – 16 camere, și există și un bar construit în gheață. Experiența de a petrece o noapte aici este unică, singurul inconvenient fiind frigul și hainele groase; nici prețul nu este chiar cel mai accesibil, dar, având în vedere unicitatea hotelului, merită.

Obiective turistice Transfăgărășan – Cetatea Poenari

Un alt obiectiv turistic de pe Transfăgărășan este Cetatea Poenari. Cetatea a fost reședință secundară a lui Vlad Țepeș și a fost construită pe post de fortăreață împotriva turcilor. Există o scară cu 1480 de trepte care duce sus la ruinele cetății. Din păcate tot ce se mai poate vedea sunt niște ziduri groase și peisajele cu munții Făgăraș. Pentru a urca aproape 1500 de trepte este nevoie de timp și răbdare; urcușul este foarte obositor, în special dacă înainte ai făcut un traseu pe munte.

Obiective turistice Transfăgărășan – Barajul și lacul de acumulare Vidraru

Următorul punct de oprire este barajul și lacul de acumulare Vidraru. Barajul Vidraru a fost dat în folosință în anul 1966, după 5 ani, cât a durat construcția, și care a presupus numeroase sacrificii omenești. Este cel mai înalt baraj din România, cu o înălțime de 166 de metri dar și cel mai mare baraj în arc de la noi din țară. La inaugurare era al cincilea baraj în arc din Euopa și al nouălea din lume. Mândria inginerilor care au construit barajul este centrală electrică, ea fiind amplasată în subteran, în masivul Cetățuia la o adâncime de 104 metri. De pe baraj se poate practica bungee-jumping-ul.

sursa: http://www.a1.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s