Sa vedem cum este treaba cu Transbucegi. Va propunem un traseu de o zi. Va trebuie buna dispozitie, niste benzina, ceva de mancare si sunteti buni de plecare.
Prima tinta este Padina
Cum ajungem la Padina?
Veti folosi drumul Transbucegi. Este un drum SPECTACULOS!! Transbucegiul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltati. Drumul se desprinde din DN71, care face legatura intre Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde in dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa, dupa cum arata site-ul de prezentare al proiectului.
Cum ajungeti la Cabana Dichiu, faceti stanga si intrati pe o portiune de drum neasfaltata. Nu este foarte, foarte proasta, asa ca puteti merge pe ea si cu masini mai mititele.

IATA HARTA!
Ce puteti vedea in drum spre Padina?
In primul rand veti trece pe langa Lacul Bolboci. Este superb lacul, cu o apa cristalina si albastra de zici ca s-a prabusit cerul exact acolo.


Pentru o cafea buna si o priveliste mai buna, puteti face popas la Cabana Bolboci.

Chiar inainte de a ajunge la Padina o sa treceti pe langa o turbarie, Turbaria Laptici. Ce este aceasta turbarie? Este o mlastina acoperita cu muschi, unde stratul de turba ajunge si la un metru. Este o rezervatie naturala pe care nu ai voie sa pasesti asa ca pentru vizitarea ei vei merge pe un pod. Este tare frumos locul.
Ce faceti la Padina?
Nu mare lucru, dar va umpleti sufletul pana la refuz de peisajele superbe si motiv de o mica gustare.
Trebuie sa fiti dispusi sa faceti cativa pasi si imediat ajungeti la Pestera Ialomitei, care este pazita de o manastire varata chiar in gura muntelui. A fost ridicata de Mihnea cel Rau. Dacă ați uitat de la lecțiile de istorie, Mihnea cel Rău este fiul lui Vlad Țepeș. El a domnit puțin, între 1508 și 1509. Manastirea este cu totul deosebita si este un balsam pentru sufletul fiecarui om.

Din manastire direct in pestera! Pentru vizitarea pesterii se percepe o taxa modica. Pestera este spectaculoasa prin dimensiuni si bine amenajata.
Daca nu ati venit cu pachetul de acasa, sunt acolo cateva cabane de unde va puteti aproviziona. Cabana Padina, Cabana Belvedere.
Cam asta este traseul pentru o zi de relaxare. Daca vreti sa inoptati este foarte bine, asa veti putea sa va beti cafeaua de dimineata intr-un mic colt de rai. Daca nu, plecati inainte de ora 18 00, asa puteti sa prindeti privelistea aceea de inserare la munte care este pretioasa dincolo de cuvinte.
RELAXARE MAXIMA SI DRUM BUN!!
sursa logout.ro
Superb
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aşa este!
ApreciazăApreciază
În 1983 am fost la peștera Ialomicioara și nu era nici o biserică, era totul sălbatic. În drum spre Schitul bisericesc care este în dreapta sus, ne cataram pe bolovani, nu era nici o scară sau trepte.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Era mult mai frumos în acei ani..
ApreciazăApreciază
Eu am fost in anul 2007 nu era drumul din Sinaia care leaga cu Padina am intrat prin Loc Moroieni am mers 32 km pe drum forestier dar a meritat am stat o saptamina in Poiana de linga Cabana Padina cu cortul am avut timp ptr toate am urcat si pe viful Omu este un loc deosebit
ApreciazăApreciază
Cel mai frumos cu cortul!
ApreciazăApreciază
Drumul din Sinaia e din-ainte de ’90 dar era foarte rau. Mergeam cu Dacia prin ’97 si mereu lasam toba pe acolo…
ApreciazăApreciat de 1 persoană