Traseul complet pe Transbucegi pana la Pestera Ialomita care ascunde o manastire superba.

14632920_1229382257121952_5008290369510182815_n.jpg

Sa vedem cum este treaba cu Transbucegi.  Va propunem un traseu de o zi. Va trebuie buna dispozitie, niste benzina, ceva de mancare si sunteti buni de plecare.

Prima tinta este Padina

Cum ajungem la Padina?

Veti folosi drumul Transbucegi. Este un drum SPECTACULOS!! Transbucegiul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltati. Drumul se desprinde din DN71, care face legatura intre Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde in dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa, dupa cum arata site-ul de prezentare al proiectului.

Cum ajungeti  la Cabana Dichiu, faceti stanga si intrati pe o portiune de drum neasfaltata. Nu este foarte, foarte proasta, asa ca puteti merge pe ea si cu masini mai mititele.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Cabana Dichiu

IATA HARTA!

Ce puteti vedea in drum spre Padina?

In primul rand veti trece pe langa Lacul Bolboci.  Este superb lacul, cu o apa cristalina si albastra de zici ca s-a prabusit cerul exact acolo.

Chiar inainte de a ajunge la Padina o sa treceti pe langa o turbarie, Turbaria Laptici. Ce este aceasta turbarie? Este o mlastina acoperita cu muschi, unde stratul de turba ajunge si la un metru. Este o rezervatie naturala pe care nu ai voie sa pasesti asa ca pentru vizitarea ei vei merge pe un pod. Este tare frumos locul.

Ce faceti la Padina?

Nu mare lucru, dar va umpleti sufletul pana la refuz de peisajele superbe si motiv de o mica gustare.

Trebuie sa fiti dispusi sa faceti cativa pasi si imediat ajungeti la Pestera Ialomitei, care este pazita de o manastire varata chiar in gura muntelui. A fost ridicata de Mihnea cel Rau. Dacă ați uitat de la lecțiile de istorie, Mihnea cel Rău este fiul lui Vlad Țepeș. El a domnit puțin, între 1508 și 1509. Manastirea este cu totul deosebita si este un balsam pentru sufletul fiecarui om.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Manastirea Ialomicioara. foto Bajan Sorin

Din manastire direct in pestera! Pentru vizitarea pesterii se percepe o taxa modica. Pestera este spectaculoasa prin dimensiuni si bine amenajata.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, pod, în aer liber, natură şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi natură

Daca nu ati venit cu pachetul de acasa, sunt acolo cateva cabane de unde va puteti aproviziona. Cabana Padina, Cabana Belvedere.

Imagini pentru cabana belvedere pestera ialomicioara

Cam asta este traseul pentru o zi de relaxare. Daca vreti sa inoptati este foarte bine, asa veti putea sa va beti cafeaua de dimineata intr-un mic colt de rai. Daca nu, plecati inainte de ora 18 00, asa puteti sa prindeti privelistea aceea de inserare la munte  care este pretioasa dincolo de cuvinte.

RELAXARE MAXIMA SI DRUM BUN!!

sursa logout.ro

9 gânduri despre &8222;Traseul complet pe Transbucegi pana la Pestera Ialomita care ascunde o manastire superba.&8221;

  1. 👍🏽 ❤️ 💛 💙 🇷🇴 La complexjl sportiv piatra Arsa Bucrgi care a rasarit langa vechea cabana nu este nimic ciudT? 🤔

    Apreciază

  2. În 1983 am fost la peștera Ialomicioara și nu era nici o biserică, era totul sălbatic. În drum spre Schitul bisericesc care este în dreapta sus, ne cataram pe bolovani, nu era nici o scară sau trepte.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Eu am fost in anul 2007 nu era drumul din Sinaia care leaga cu Padina am intrat prin Loc Moroieni am mers 32 km pe drum forestier dar a meritat am stat o saptamina in Poiana de linga Cabana Padina cu cortul am avut timp ptr toate am urcat si pe viful Omu este un loc deosebit

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s