Bani europeni pentru promovarea sucurilor bio din România în trei țări arabe

Imagini pentru sucuri bio bani europeni"

Uniunea Europeană finanțează anual cu aproximativ 200 de milioane de euro proiecte pentru promovarea produselor agro-alimentare atât pe piața comunitară, cât și în țările terțe, sub sloganul ”Enjoy it s from Europe”. Printre beneficiari se numără și Asociația Bio România, condusă de Marian Cioceanu. Asociația a aplicat în 2017, împreună cu un partener din Bulgaria și unul din Grecia, pentru promovarea sucurilor bio în Kuweit, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Din bugetul european, Greciei i-au revenit, numai pentru acest proiect, 1 337 945,05 euro, Bulgariei 528 128,00 euro, iar României 534 528,80 de euro.

Contactat telefonic de Lantulalimentar.ro, liderul Bio Romania a confirmat existența și derularea proiectului. Totodată, Cioceanu a declarat că, în cei doi ani de la aprobarea proiectului, nu a fost vândut niciun litru de suc de fructe bio produs în România. ”Am fost acum trei săptămâni la un târg de profil din Arabia Saudită. Nu s-a legat nimic. Numai bulgarii au vândut un palet de suc de cireșe, îl caută arabii în scopuri terapeutice. Vreau să contactez ambasadorul de acolo, să văd dacă au atașat agricol sau comercial. Ne-ar trebui un dealer. Pentru export ar trebui un producător mare, cu fabrică, nu producători mici. Noi exportăm producția de mere  și fructe de pădure în Germania. Mă gândesc că am fi mai câștigați, dacă am vinde produsul finit, sucul”, a declarat Cioceanu.

continuare articolului: https://lantulalimentar.ro/bani-europeni-pentru-promovarea-sucurilor-bio-din-romania-in-trei-tari-arabe-de-la-aprobarea-proiectului-in-2017-pe-piata-araba-nu-a-ajuns-insa-niciun-litru-de-suc-bio/?fbclid=IwAR0fgT6QazbHvh88OqbyN_inKcsFxXVhDV17EvTUC2vole7u_1mdKag2CgA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s