Descoperiti si voi cele trei locuri din Romania incarcate de legende!

Imagini pentru destinatii de poveste din romania

Având o mare diversitate a reliefului, România este locul în care pot fi vizitate o multitudine de obiective turistice, pline de istorie şi legende, dincolo de frumuseţea peisajului pe care îl oferă.

Atunci când pleacă în vacanţă, dincolo de relaxare şi de peisaj, mulţi turişti sunt atraşi de istoria şi legendele locurilor pe care le vizitează. Mai jos găsiţi trei monumente ale naturii, din România, care au devenit obiective turistice preferate şi pentru poveştile care se regăsesc acolo.

Lacul Roşu

Situat la poalele Munţilor Hăşmaşu Mare, din Carpaţii Orientali, în apropiere de Gheorghieni (judeţul Harghita), Lacul Roşu este cel mai mare lac montan din România, dar şi cel mai tânăr lac natural din ţara noastră. S-a format în urma prăbuşirii unui versant, la cutremurul din 23 ianuarie 1838, care a blocat cursul natural al râului.

Având aspectul unei văi înecate, Lacul Roşu are o adâncime maximă de circa 10 metri şi se întinde pe 11 hectare. Numele provine de la argilele bogate în oxizi de fier, aduse de Pârâul Roşu şi depozitate în lac.Turiştii care vin în zonă sunt impresionaţi de vârfurile brazilor (în prezent pietrificaţi) din vechea pădure, care ies din lac, dar şi de legendele locului. Se spune că acolo trăia o fată de o frumuseţe rară pe care o chema Estera şi de care s-au îndrăgostit foarte mulţi tineri. Unul singur, „înalt şi chipeş”, i-a furat inima. Cei doi au vrut să se căsătorească, însă tânărul a fost luat la oaste. Într-o zi, pe când a mers să aducă apă de la izvorul care se revărsa din munte, Estera a fost răpită de un haiduc. Pentru că nu i-a ascultat rugile să o elibereze, tânăra a implorat munţii să o scape. Astfel, într-o noapte, o stâncă s-a prăvălit în timpul unei furtuni puternice, iar tânăra şi haiducul au fost îngropaţi pe fundul lacului format.

O altă legendă care ar explica culoarea lacului susţine că muntele s-a surpat şi a omorât un cioban, împreună cu turma, măgăruşii şi câinii săi. Sângele vărsat de aceştia ar fi înroşit apa lacului nou format.

O legendă maghiară spune că surparea terenului ar fi acoperit un sat întreg, omorând toţi locuitorii şi animalele din zonă. Uriaşa baltă de sânge creată ar fi dus la colorarea apei. Din acest motiv, în maghiară Lacul Roşu este denumit şi Gyilkos-tó („Lacul Ucigaşul”).

  • Ce mai puteţi vizita în apropiere de Lacul Roşu: Capela Sfântului Christopher, Cheile Bicazului, Barajul Bicaz, trasee montane pe vârfurile Suhardu Mic, Suhardu Mare şi Ucigaşu

Peştera Gheţarul Focul Viu

În Parcul Natural Apuseni, în Munţii Bihor (pe Valea Galbenă) se află fascinanta Peşteră Gheţarul Focul Viu, fiind amplasată la o altitudine de 1.165 metri. Adăposteşte al treilea gheţar ca mărime din România (25.000 mc), după cel din Peştera Scărişoara (70.000 mc) şi cel din  Avenul Borţig (30.000 mc).

Continuarea articolului aici

2 gânduri despre &8222;Descoperiti si voi cele trei locuri din Romania incarcate de legende!&8221;

  1. Avem o tara minunata, pacat ca nu o stiu multi asa cum se cuvine. Iar acum va recomand alte cateva locuri incarcate de legende, dar din pacat foarte putin stiute, Cascada Bucias, Dealurile „Fata moarta”, Biserica „Manastirea Casin” din comuna cu acelasi numne, Manastirea Casin, Jud. Bacau, la 15 km de Onesti.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s