Iata ce puteti face pe Valea Draganului, aceasta comoara ascunsa din Apuseni, netransformata inca de oameni

14095722_764679163671968_2356025299432617474_n

 

De multe ori la sfarsit de saptamana cand vrem sa scapam de poluare si galagie, sa evadam dintre cuburile de beton, alegem sa iesim in natura. Valea Draganului, un loc in care salbaticia naturii a ramas neschimbata, un loc netransformat inca de om. Si speram ca asa sa ramana. Sa ne putem bucura de el, fara sa „deranjam” creatia naturii.

Valea Draganului este o zona des vizita cei din zona Clujului fiind cunoscuta ca un loc de relaxare in mijlocul naturi la max 70 km distanta de oras. Multi detin si casute de vacanta in acesta zona in care se pot recrea in week-enduri.

Dar ce este acesta zona?

Valea Draganului este situata intre Muntii Meses, Vladeasa si depresiunea Huedin, fiind strabatutata de Lacul de acumulare Dragan-Floroiu, aflat la confluenta dintre raurile Dragan si Sebesel.

Elementul central al acestei vai este Barajul Dragan-Floroiu, construit din beton in forma unui arc cu dubla curbura, inaltimea de 120 m si volum total de 112 milioane metri cubi de apa, fiind astfel unul dintre cele mai mari baraje din Romania.

Trecand peste toate aceste detalii tehnice rezultatul este unul splendid intrucat lacul in sine este impartit in mai multe brate despartite de versantii muntosi, iar toata zona e o oaza de verdeata si aer proaspat.

Cum se ajunge la Valea Draganului?

Accesul de face din DN1 Cluj-Napoca-Oradea, in comuna Poieni se face stanga spre Valea Draganului, se trece prin Lunca Visagului si de acolo drumul continua spre Baraj, in total din Poieni ar fi ~20km iar din Cluj ~70 km.

Satele Valea Draganului si Lunca Visagului sunt lungi, insa peisajul este din ce in ce mai frumos, dealuri impadurite, raul va tine companie pe partea dreapta, sunt multe pensiuni si cabane.

De ce sa mergi la Valea Draganului si ce poti face in zona:

 

– atractia principala este peisajul de la barajul Floroiu, veti fi incantati cand veti ajunge acolo de unicitatea si frumusetea locului

– puteti face poze frumoase cu peisajul si pentru o mai buna panorama inainte de ajunge la baraj este un drum care urca la dreapta, acolo se gaseste un bloc de piatra de unde puteti vedea intreaga zona. S

– pentru a explora mai bine zona din acest drum care urca prin padure putem face o plimbare pe jos printre padurile de brad, imediat in apropiere fiind cateva pensiuni cu panorama fantastica datorita situarii aprox la cota 1000m.

– pe drumul din satul Lunca Visagului veti observa casute vechi realizate din lemn si acoperite cu paie, se vede ca sunt parasite dar sunt foarte interesante.

– puteti face o pauza de picnic daca va opriti intr-o zona cu spatiu verde insa nu uitati sa respectati natura lasand locul curat asa cum l-ati gasit

– drumul este astfaltat, in stare buna in general, serpuieste printre paduri de brad

– zona nu este o statiune dar faptul ca nu este aglomerata de masini, gratare o face o destinatie perfecta pentru o plimbare pe vreme buna

 

Turistii care vin din apropiere petrec de obicei cateva ore sau o zi la Valea Draganului, am procedat si eu asa de cateva ori insa recent am ales sa raman peste noapte la o pensiune din zona.

 

O zi de relaxare in zona ar putea include si o oprire la Bologa unde puteti vizita Cetatea Bologa si Moara de apa, ori la Ciucea se poate vizita Casa Memoriala Octavian Goga.

sursa http://www.amfostacolo.ro

Aici gasiti poze spectaculoase din Valea Draganului

Idei pentru CAZARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s