Castelul lui Dracula din Bucuresti

67961476_10206425273068615_8489880756154269696_n

 

Castelul Ţepeş, situat în imediata apropiere a Parcului Carol I, este una dintre cele mai originale clădiri din peisajul arhitectonic bucureştean.

Castelul a fost ridicat în anul 1906.

La început, construcţia juca rolul unui turn de apă, dar pentru a răspunde pretenţiilor de artă şi stil ale organizatorilor, autorul planurilor de construcţie, arhitectul Scarlat Petculescu a propus ridicarea, în jurul turnului de apă, a unei clădiri ce reproduce, în miniatură, Cetatea Poienari, construită de Vlad Ţepeş în locul numit Cheia Argeşului, de pe plaiul Loviştei.

După Primul Război Mondial, castelul a fost transformat într-o cazarmă destinată corpului de gardă de la Mormântul Ostașului Necunoscut. După strămutarea „Eroului Necunoscut” la Mărășești și inaugurarea, la 30 decembrie 1963, a mausoleului din apropiere, spațiile Castelului Țepeș au fost utilizate pentru militarii din paza mausoleului.
Porțile se deschid de două ori pe an, iar organizatorii pregătesc mereu expoziţii de fotografie, carte, hărţi istorice şi obiecte ce au aparţinut militarilor români căzuţi în cele două războaie mondiale. Oficialii nu permit accesul în toate zonele Castelului, dar e liber în curtea interioară și pe esplanada castelului de la etajul 2. La aceste evenimente participă și membrii Asociaţiei Tradiţii Ostăşeşti, care execută exerciţii de reconstituire istorico-militară, în uniforme specifice conflictelor armate la care a participat România, precum şi militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Daca aveti drum prin Bucuresti, nu ratati acest obiectiv!

sursa: http://www.adevarul.ro/www.adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s