Pestera unica in Romania cu hornuri din tavan

 

foto preluata de pe bihorinimagini.ro

Romania ascunde locuri unice, de o frumusete nepamanteana. Din pacate atat de putin cunoscute. Din nepasare, din dezinteres, din superficialitate din multe alte motive greu de inteles pentru noi romanii. Acest articol scoate la lumina un loc unic din tara noastra: Pestera Radesei

Peștera Rădesei este situată în Parcul Natural Apuseni, partea nordică a platoului carstic Padiș în Munții Bihorului, în amonte de Cheile Someşului Cald.

Peștera Cetatea Rădesei este unică în România, datorită hornurilor care râzbat tavanul peșterii, până la suprafață și prin care se strecoară apa ce umple golul cu vuietul si muzicalitatea ei unica.

Intrare în peșteră se face prin impunatorul portal inalt de aproape 16 metri, pe malul stâng al apei, pe o terasă de stâncă.

Pereții albi și înalți de calcar te coplesesc. Veti fi uimiti de spectacolul luminii care intră în peșteră si creaza o senzatie minunata.

„Peștera Cetățile Rădesei este foarte spectaculoasă, dar trebuie să știți câteva lucruri înainte de o vizita. În primul rând nu este electrificată, așadar lanternele sau frontalele sunt obligatorii pentru a o parcurge. Mai ales că imediat după ce intrați aveți de coborât o scară destul de lungă până la firul apei care traversează această peșteră.
În al doilea rând această peșteră nu trebuie traversată sub nicio formă după o ploaie zdravănă sau în timpul unei ploi fiindcă acel firicel inofensiv de apă care străbate peștera poate deveni foarte rapid un șuvoi de apă care mătură tot ce întâlnește în cale. Așadar, urmăriți prognoza când faceți acest traseu”, spun ce de la Amazing Romania

Apuseniul are mereu ceva de descoperit. Este un loc minunat, unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe. Descoperiti si voi frumusetea acestori locuri si duceti povestea mai departe!

Daca articolul v-a placut, nu ezitati sa il distribuiti! Doar impreuna putem descoperi si promova acest taram binecuvantat! Va multumim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s