Lacurile Horea, Closca si Crisan , comorile sarate ale Romaniei

fb_img_1530271544401
sursa foto: adevarul.ro

 

Lacurile Ocna Sibiului.  Este locul miraculos dintre munti unde gasesti frumusetea marii si minunile terapiei naturale cu sare si namol.

Supranumită ca o metaforă, “marea Sibiului” , staţiunea este vizitată anual de mii de turişti care vin să se trateze cu apele sărate concentrate şi nămolul sapropelic sau să se bucure de cadrul natural ori de posibilităţile de agrement pe care le oferă.

Cele mai concentrate  ape cloruro-sodice, nămoluri puternic mineralizate şi topoclimatul sedativ sunt factori naturali deosebit de prielnici pentru regenerarea forţelor psihice şi fizice.

raul cracea
foto raul cracea

Cu timpul pe locul salinelor părăsite şi inundate cu apa provenită din precipiţatii s-au format lacuri cu o concentraţie mare de săruri, în număr de 52 din care 16 sunt mai bine cunoscute şi folosite pentru balneaţie: lacul Horea, lacul Cloşca, lacul Crişan, lacul Fără Fund, lacul Inului, lacul Mâţelor, lacul pentru gheaţă, lacul Avram Iancu, lacul Ocniţa, lacul Rândunica, lacul Brâncoveanu, lacul Auster, lacul Gura minei, lacul Mihai Viteazul, Balta cu nămol, lacul Verde.

 

 

Climatul sedativ

Climatul staţiunii, asezată într-o depresiune formată de dealuri şi coline cu pante domoale ,ferită de vânturi şi curenţii de aer rece ce vin dinspre munte ,încărcătura aeroionică negativă ce denotă puritatea aerului, calmul atmosferic de peste 200 zile pe an,umiditatea crescută prin evaporarea apei din cele peste 50 de lacuri, determină asupra organismului uman un efect sedativ , relaxant, de echilibrare a SNV simpatico- parasimpatic,de refacere a capacităţilor fizice şi intelectuale.

 

Obiective turistice în zona şi împrejurimi

cristian mathe
foto cristian mathe

 

►Lacurile naturale  sărate reprezintă principala atracţie turistică din zonă (Lacul Brâncoveanu  cel mai concentrat, Lacul Avram Iancu cel mai adânc, Lacul Fără Fund, Lacul Vrăjitoarelor-situat la marginea pădurii cu aspectul unei mlaştini invadată de vegetaţie ce i-a adus denumirea actuală )

►Biserica Brâncoveanu-ctitorită de Mihai Viteazul dupa lupta de la Selimbar din 19 octombrie 1599 , incendiată de otomani  şi reconstruită pe ruinele ramase de C. Brâncoveanu între 1697-1701

►Biserica Ioan Botezătorul construită în 1810 de către localnici în stil românesc

►Staţiunea se află la o distanţă de 17 km  de Sibiu unde turiţtii pot vizita:Palatul şi Muzeul Brukenthal, Casa Albastră, Casa Haller, Turnul Sfatului, biserica

Evanghelică, Podul Minciunilor .

Alte obiective turistice: Muzeul de icoane pe sticlă de la SIBIEL, Staţiunea Păltiniş, cetatea Cisnădioara, Casa memorială Octavian Goga de la Răşinari

Cazare: Hotel Helios

sursa articol: balneogietransilvania.ro

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s