Cea mai mare pestera din sud-estul Europei se afla in Romania

Imagini pentru pestera vantului superba
foto: padureacraiului.ro

Peştera Vântului din Bihor, de o frumuseţe rară, este cea mai mare cavernă din sud-estul Europei, care se întinde pe o lungime de 50 de kilometri. Aceasta a fost deschisă publicului în urmă cu doi ani, iar vizitarea ei se face doar în prezenţa ghizilor.

Peștera Vântului se află în Muntii Padurea Craiului, în vecinătatea localității Șuncuiuș.

Peștera este amplasată la 50 de kilometri de Oradea și 100 kilometri de Cluj-Napoca, accesul se poate face fie pe drumul asfaltat DJ 764C, fie pe DN 1 (E60)  sau pe calea ferată (stația CFR Șuncuiuș). Intrarea naturală în Peștera Vântului este situată la circa doi kilometri la sud-est de localitatea Șuncuiuș.

Peştera Vântului a fost accesibilă, până acum doi ani, doar speologilor. A fost introdusă însă în circuit odată cu inaugurarea primei reţele speoturistice din ţară. De atunci, numărul celor care şi-au manifestat interesul de-a o vizita este în creştere.

„Cererea devine din ce în ce mai mare, pentru că este o formă de a petrece timpul destul de distractivă şi interesantă. Nu întotdeauna ai ocazia să intri într-o peşteră neamenajată, într-o peşteră care până acum a fost ţinută departe de privirile turiştilor, a fost deschisă doar pentru speologi.

„Este cea mai lungă peşteră din sud-estul Europei şi are peste 50 de kilometri lungimea tuturor galeriilor. Traseul turistic are aproximativ 1,5 kilometri lungime dus-întors. Mergem la început pe partea activă, după care o să urcăm şi la etajul întâi”, a explicat unul dintre ghizii de turism speologic, conform Digi24.ro

Daca ati vizitat aceasta pestera, ne puteti lasa in comentarii impresiile voastre. Inca ceva! Puteti distribui povestea mai departe!:)

Un gând despre &8222;Cea mai mare pestera din sud-estul Europei se afla in Romania&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s