Templul dorintelor de la Sinca Veche

sursa foto: Mirela Savu

Undeva, în Munții Făgăraș, se află un loc aparte pe care coboară lumina cerească și unde iarba care creşte face minuni. Toate aceste întâmplări neobişnuite, dar frumoase, au loc în apropiere de satul Şinca Veche, în „Templul Ursitelor”. Se spune că acolo dorinţele se împlinesc, dacă ai inima curată.

Dacă ai o dorinţă arzătoare pe care vrei să o vezi împlinită, aici la Sinca Veche ea poate deveni realitate. O spun mărturiile oamenilor care au plecat de acolo cu experienţe unice şi, câteodată, fotografii sau probe video. Vorbim despre Templul Ursitelor de la Șinca Veche.

Lângă satul Şinca, mai exact la 45 km de Brasov (dar şi mai aproape de Făgăraş, la 22 km distanţă) se află Templul Ursitelor de la Șinca Veche, adică un obiectiv turistic ce urcă an de an în topul preferinţelor turiştilor din zonă, ţară şi din străinătate.

Atunci când priveşti grota şi observi picturile rupestre ce includ chiar şi steaua lui David şi simbolul Ying-Yang, poţi fi de acord cu cei care spun că locul are o vechime de peste 7.000 de ani.

sursa foto: Rol.ro

Mănăstirea este formată din 5 încăperi, două altare şi un turn-clopotniţă cu o deschidere prin care se poate vedea cerul.

Peştera de la Şinca Veche este cunoscută şi ca Mănăstirea Săpată în Piatră, Templul de la Şinca Veche sau Templul Dorinţelor. Oricum i-ai spune, sunt şanse să fi auzit chiar tu mai multe despre efectele unui drum până acolo.

Există nenumărate legende despre efectele Templului Ursitelor de la Șinca Veche pentru săteni şi pentru cei care merg acolo şi îşi pun o dorinţă, atunci când soarele străbate în grotă. Câteva dintre ele se referă la vitele care pasc prin zonă (lângă terenul iradiat) şi au viţei sănătoşi şi dau mai mult lapte.

Dincolo de legendele locale, mai mulţi vizitatori – printre care şi un reporter local – au declarat că au făcut fotografii sau clipuri video în care se vedeau cercuri albe de lumină. Specialiştii susţin că locul emană o energie rar întâlnită. Oamenii care au ajuns la Templul de la Sinca, susţin că în acest loc dorintele se îndeplinesc imediat, dacă ai inima curată şi plină de dorinţă şi musai trebuie să fiţi aşezaţi în turnul de unde se vede cerul.(sursa)Atraşi de misterul locului aici sosesc oameni din toată ţara şi din toate colţurile lumii. Americani, japonezi, italieni, români din ţara Făgăraşului sau din toate regiunile ţării, oameni bătrâni, bolnavi, mame cu copii, tineri în căutare de alinare sau de senzaţional vin la templul făcător de minuni.

S-a observat ca dorinţele se împlinesc cel mai bine în trei zile din an: de Sfântul Gheorghe, la Lăsata Secului de Paşti şi la Schimbarea la Faţă.
Mărturiile unor preoţi şi feţe de rang înalt care au vizitat aşezamântul au dus la recunoaşterea valorii spirituale a acestuia prin sfinţirea lui de către înalt Preasfinţia Sa Antonie Plămădeală, mitropolitul Ardealului.

Până la urmă, cu toate controversele şi speculaţiile, Templul Ursitelor de la Şinca Veche este un loc interesant ce se află pe teritoriul ţării noastre şi completează bogăţia spirituală a poporului român, un loc cu totul aparte, şi plin de mister, care merită vizitat. Şinca Veche este şi locul de unde se trage familia marelui istoric şi filolog Gheorghe Şincai, reprezentant al Şcolii Ardelene, spun cei de la (ortodoxia.rol.ro)

Asteptam sa ne lasati experientele si povestile voastre despre Templul de la Sinca Veche! Nu uitati sa duceti povestea mai departe!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s