Izvoarele de Aur din Romania premiate la Viena

In anul 1873 la indemnul dr. Carol Davila au fost trimise mostre ale apelor minerale de la Baile Olanesti la Expozitia Internationala de la Viena, unde a obtinut medalia de aur. 

Din pacate putini oameni cunosc comorile Romaniei. Statiunea Baile Olanesti este una dintre ele. Nu este o statiune dedicata exclusiv persoanelor in varsta, este o statiune pentru toate varstele.

Descopera Baile Olanesti, staţiunea balneoclimaterica care te ajuta sa iti regasesti echilibrul interior si starea de sanatate cu ajutorul apelor cu efect terapeutic. Relaxeaza-ti simturile pe aleile umbrite care te duc catre izvoarele cu ape minerale pentru tratament si respira aerul curat din zona. Coboara langa raul Olanesti si asculta susurul apei, închide ochii si lasa-te purtat de energiile subtile ale naturii. Beneficiaza impreuna cu familia de acest izvor de sanatate! Statiunea este strabatuta de o vale pitoreasca, inconjurata de bogate paduri de foioase si lipsita de surse de poluare.

Promovarea intensa a acestei statiuni, cu siguranta poate duce la dezvoltarea ei si ar putea concura cu vestite statiuni balneoclimaterice din lume.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
sursa foto: Baile Olanesti

Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. 

Statiunea este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local, si factorul hidromineral constituit din apele minerale. 

Primele studii chimice asupra apelor minerale de la Olanesti au fost efectuate in anii 1829-1830 de catre dr. Karl Friedrich Siller, ceea ce a determinat cresterea numarului de beneficiari ai tratamentului de aici. In anul 1868 dr. Carol Davila l-a indemnat pe chimistul Bernath londway sa execute studiul chimic al apelor minerale din Baile Olanesti.

Renumitul chimist a evidentiat 40 de izvoare minerale si a analizat un numar de 23 de surse hidrominerale distribuite in 4 zone: Valea Olanesti, Valea Tisei, Valea Buduroiu si Valea Ripuroasa.

La Baile Olanesti debitul si temperatura apelor minerale raman constante sau variaza foarte putin. Statiunea este situata la 20 km de Ramnicu Valcea.

Obiective turistice Baile Olanesti

 • Drumetii in zona Olanesti
 • Casa memoriala Anton Pann
 • Manastirea Frasinei
 • Parcul National Buila Vanturarita
 • Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul
 • Rezervatia Muzeul Trovantilor
 • Rezervatia Radita din Muntii Capatanii
 • Turism Monahal: Biserica lui Horea

Cai de acces

Auto:

 • Bucuresti – Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea – Baile Olanesti pe DN 64A.
 • Sibiu – Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea – Baile Olanesti pe DN 64A.

Feroviar: Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 km).

Recomandare de cazare gasiti AICI

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „ន”
https://sparesort.tisa.ro/

Haideti sa incercam impreuna promovarea acestei statiuni! Toate informatiile din articol speram ca v-au facut sa intelegeti potentialul turistic al statiunii. Va multumim ca ati citit articolul si nu uitati sa dati povestea mai departe! Partea frumoasă a României! România așteaptă să fie valorificată!

sursa

Un gând despre &8222;Izvoarele de Aur din Romania premiate la Viena&8221;

 1. Sunt cunoscute aceste bogății,naturale ale Romaniei,specificul deosebit de valoros,mii de turiști din Israel fac obiectiv din a se trata în aceste locuri binecuvîntate de D-zeu,păcat doar că politicienii nu-i prea interesează,publicitatea lasă de dorit și goana după profit imediat este precum vițelul de aur la care se închină marea majoritate,în rest mare lucru nu se face.!!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s