Ecaterina Teodoroiu va fi prima femeie de pe bancnotele romanesti

Imagini pentru ecaterina teodoroiu
sursa foto: gorjeanul.ro

Anul viitor Banca Națională va pune în circulație o bancnotă de 20 de lei care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.

“Promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim – de promovare a personalităților feminine – ce a găsit o largă susținere în societatea românească”, a precizat Banca Națională într-un comunicat de presă.

Cum va arată noua bancnotă, ce elemente de siguranță și de identificare va avea, precum și data exactă a lansării în circulație sunt informații pe care BNR le va furniza ulterior.

“Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire”, se mai arată în comunicatul BNR.

Anul trecut Banca Națională a lansat o bancnotă aniversară de colecție dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 cu portretul Reginei Maria.

Cititi mai departe pe: g4media.ro

Un gând despre &8222;Ecaterina Teodoroiu va fi prima femeie de pe bancnotele romanesti&8221;

 1. Bine cã ați pomenit şi de REGINA MARIA,cu toate cã nu cred cã s-ar fi scos pe piațã bancnote cu chipul Majestãții Sale.
  Ecaterina Teodoroiu este,fãrã îndoialã o eroinã a României şi meritã sã fie onoratã,dar aş vrea sã scot în evidențã douã eroine ale intelectualitãții noastre:
  ELENA VÃCÃRESCU academician,laureat al ACADEMIEI FRANCEZE
  MARTA BIBESCU. academician,laureat al ACADEMIEI BELGIENE
  OARE CÂND VOM SCÃPA DE RACILA BOLŞEVICÃ A PROLETCULTISMULUI?
  CÂND VOM SERBA ZIUA ROMÂNIEI DE ZIUA EI??

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s