Esti pregatit pentru o experienta unica? Castelul „Minunilor”

sursa foto: Castelul Cantacuzino

Ce legatura are acest titlu cu Castelul Cantacuzino, va spunem imediat!:)

Castelul Cantacuzino din Busteni, este locul unde ai atatea de vazut, descoperit si facut, ca o zi intreaga nu iti este de ajuns. La Castelul Cantacuzino istoria si distractia se tin de mana, iar privelistea te lasa cu gura cascata la propriu! :)) Noua ni se pare ca este unul dintre cele mai potrivite locuri de vizitat in weekend. Aici te simti ca „Alice in tara minunilor” si nu este nici o exagerare!

Un scurt isoric al locului suna cam asa:

 Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino (n. 22 septembrie 1832, București; d. 23 martie 1913, București) a fost un om politic român, ales de două ori primar al Bucureștiului și numit prim-ministru al României în perioada 1899 – 1900 și în perioada 1904 – 1907. Se trăgea din vechea familie nobiliară, Cantacuzino, fiind un descendent al voievozilor români, respectiv împăraților bizantini Cantacuzino. A studiat la București și Paris, unde și-a luat doctoratul în drept, în anul 1858. După ce s-a întors în țară a fost numit judecător la Tribunalul Ilfov, după care, a devenit consilier la Curtea de Apel București, funcție din care a demisionat la data de 4 mai 1864.


 

foto Castelul Cantacuzino

Datorită averii sale colosale a fost supranumit „Nababul”. Din banii de care dispunea, a construit trei palate: Palatul Cantacuzino din București, situat pe Calea Victoriei, care adăpostește în prezent Muzeul Național „George Enescu”, Castelul Cantacuzino din Bușteni, numit uneori „Palatul Cantacuzino Bușteni”, și Palatul Cantacuzino de la Florești, supranumit și „Micul Trianon”, în prezent în ruină.

   Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp.

PROGRAM DE VIZITARE

DUMINICĂ-VINERI 10.00 – 18.00

ultima intrare la 17.15/35

SÂMBĂTĂ  10.00 – 19.00

ultima intrare la 18.05/35

Intrarea se face din ora in ora respectiv:

Pentru vizitare castel sau pachetul castel+expozitie: 

10.05; 11.05; 12.05; 13.05.; 14.05; 15.05; 16.05; 17.05; 18.05.

Doar pentru vizitare expozitie:

10.35; 11.35; 12.35; 13.35; 14.35; 15.35; 16.35; 17.35; 18.35;

* Vizitatorii beneficiaza de asistență cu ghid profesionist în limba română.

* Castelul deține parcare privată fară plată pe Str. Zamorei la 50m de intrarea principală și parcare privată contra cost în incinta domeniului, cu tarif unic de 5 lei/3h.

​ programare pentru grupuri la +40 722 960 606  office@cantacuzinocastle.ro

Daca vrei sa iti potolesti foamea, Restaurantul CANTA CUISINE a fost conceput pentru a integra o atmosferă confortabilă și rafinată, cu servicii extravagante, rezultând o experiență romantică și elegantă. Aceasta stabileste starea de spirit pentru o întâlnire romantică, sau orice altă ocazie specială, alături de persoana iubită, prieteni sau familie.


​​
Restaurantul este situat în incredibilul Castel Cantacuzino, iar elegantul design interior îl transformă într-un loc unic în România. ​

foto Castelul Cantacuzino

În zilele de vară, puteți degusta preparatele noastre cu specific franțuzesc pe terasa restaurantului, unde vă puteți bucura de o priveliște extraordinară asupra munților Bucegi. 

Încăperile restaurantului sunt create în stiluri diferite de la o ambianța istorică – pivnița de vânătoare – până la o atmosfera de restaurant elegant. Poate găzdui în fiecare parte aproximativ 60 de persoane, în total 120 de persoane.

Si acum sa trecem la distractie!

proximativ un kilometru de tiroliană, circa 20 de ateliere, dintre care 10 pentru copii, vă așteaptă la intrarea în curtea Castelului Cantacuzino!

foto Castelul Cantacuzino

O priveliște extraordinară asupra Munților Bucegi. Istorie, Artă, Relaxare, Aventură. Cu familia sau prietenii.  Totul, la Castelul Cantacuzino!

DESCOPERĂ o adevărată aventură, în natură. Fiecare atelier reprezintă o nouă provocare pe care trebuie s-o încercați cât mai repede.

REZERVĂ o zi la Castel și pregătiți-vă pentru o altfel de experiență. Puteți vizita Castelul și expoziția, să savurați o cafea pe terasă, iar apoi să simțiți adrenalina în parcul nostru de aventuri din curte. Sau puteți simți înainte adrenalina, să luați prânzul pe terasă și să vizitați apoi Castelul și expoziția. Orice varianta e posibilă la Castel.

RELAX, la Adventure@theCASTLE nu trebuie să fii acrobat sau James Bond. Parcul nostru de aventuri are un grad de dificultate mediu, așadar nu rata o zi plină de distracție la Castel.

PĂȘEȘTE CU ÎNCREDERE pentru că la intrarea în parcul nostru, înainte de a începe aventura, vei primi un training profesionist din partea instructorilor Adventure@theCASTLE.

Instructorii noștri vă vor supraveghea de-a lungul traseului de aventură, a poligonului cu tir cu arcul și arme de tip airsoft, cât și a tironienelor, astfel încât voi să fiți, la fiecare pas, în siguranță.

ÎNCHEIE AVENTURA ÎN GLORIE! După un traseu perfect, fiți pregătiți să țintiți câteva obstacole! Dacă vreți să fiți Robin Hood, atunci arcurile voastre sunt pregătite. Vreți să fiți următorul Terminator? Nimic mai simplu. Descoperă armele noastre de tip airsoft.

INCHIRIERE BICICLETE MOUNTAIN BIKE

Poți închiria o bicicletă cu prețuri începând de la 15 lei pe oră. Avem nevoie de buletinul sau pașaportul tău, pe care colegii noștri îl vor reține până la returnarea bicicletei.

Pentru siguranța ta, vei primi cască de protecție și un sistem anti-furt incluse în preț.

Toate detaliile le gasiti AICI

sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s