Mai este taranul roman stapan pe ograda lui?

Imagine similară
sursa foto: commons.wikimwdia.org

Țăranii nu vor mai avea dreptul să crească porci în gospodărie nici măcar pentru autoconsum dacă nu respectă anumite reguli de biosecuritate, în timp ce vânzarea porcilor va fi condiționată de înlăturarea animalelor din alte specii, precum bovine, ovine, caprine, potrivit unui proiect de ordin comun emis de ANSVSA și Ministerul Agriculturii.
Potrivit proiectului, care modifică normele sanitar-veterinare aprobate prin Ordinul ANSVSA16/2010, în exploatațiile de tip A, „nu sunt crescute porcine”.
Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, a negatluni, informația anunțață de presa de specialitate potrivit căreia creșterea porcului în gospodăriile populației va fi interzisă, dar a subliniat că fermierii trebuie să respecte reguli minime de bioscuritate.
„Obiectul nostru legat de ordinul pe care l-am pus în dezbatere publică este de găsi cea mai bună soluție atât pentru fermieri, pentru gospodari, cât și pentru cei care cresc porci în fermele comerciale pentru a reduce la minim toate cheltuielile cu privire la virusul pestei porcine africane, care ne-a costat până acum peste 100 de milioane de euro, toate aceste despăgubiri, fără să mai vorbim de pagubele colaterale pentru industrie. Deci, nu vom interzice creșterea porcului în gospodării, numai că fermierii care vor crește porci în gospodărie vor avea niște reguli de biosecuritate”, a explicat Robert Chioveanu.
Totuși, președintele ANSVSA a omis să  menționeze că acest proiect de act normativ îl obligă pe țăran să înlăture animalele din alte specii, precum vaci, oi sau capre, dacă dorește să crească porci pentru comercializare, conform Activenews.ro

Creșterea porcilor nu va fi interzisă, însă noile reguli face ca acest lucru să fie aproape imposibil. In concluzie, Europa face ce vrea cu noi. Trebuie sa „ne aliniem Europei”, adica sa le facem loc cat mai mult in tara noastra. Acum au trecut la urmatoarea reduta: gospodariile taranilor. Alte concluzii le trageti voi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s