Castelul cu bai termale unde vin turisti din toata Europa

sursa foto: indentitatea.ro

La doar şapte kilometri de Arad, anual, zeci de mii de turişti mai că iau cu asalt Castelul Purgly, cândva proprietatea socrului amiralului Miklos Horthy. De ce o aşa aglomeraţie? Pentru băile romane cu apă termală amenajate în curtea castelului, în urma unei nvestiţii de peste 2,5 milioane de euro.

Turişti din întreaga Europă se tratează la castel

Şofronea, o comună cochetă aflată în imediata apropiere a Aradului, are aproape toate străzile pietruite. Drumul şerpuieşte spre Curtici, apoi, spre ieşirea din Şofronea, pe stânga, apare singura uliţă asfaltată.

Noul proprietar, Daniel Negrea, a susținut o muncă de restaurare care a durat în jur de 10 ani. Abia în 2007 a putut fi deschis pentru turiști. Cu ajutorul unor arhitecți olandezi specializați în arhitectură medievală a fost refăcut castelul Purgly după schițele originale. De exemplu, vitraliile au fost refăcute la Hunedoara, iar gardul de fier forjat a fost construit de un fierar cu experiență din Zimandu Nou.

Și pentru că în zonă există apă termală, noul proprietar a construit două bazine după modelul băilor romane.

În prezent, Castelul Purgly de la Şofronea funcționează ca una dintre cele mai apreciate și celebre locații pentru băi termale romane din România, fiind anual vizitat de o mare de turiști, zeci de mii de vizitatori, atât interni, cât și din străinătate. Investiția de 2,5 milioane de euro se pare că a meritat din plin sacrificiul, astăzi zona dispunând de un modern și elegant spațiu, în care cei sosiți aici pot opta pentru pachete de servicii ce pot consta în băi termale, construite după tiparul celor din vremea împăratului Dioclețian și în care apa ajunge la o temperatură de 30 de grade celsius, tratamente și spa, conform LaTaifas.ro

Apa termală are proprietăţi terapeutice bune în tratamentele pentru reumatism, artroze, coxartroze, circulaţie periferică, astm bron­şic etc.

Aici au avut loc conferinţe naţionale ale istoricilor, ale medicilor. Participanţii sunt extrem de încântaţi de atmosfera medievală de la Şofronea. „Am investit peste 2,5 milioane de euro şi în munca de la castel este implicată toată familia”, a declarat Daniel Negrea. Toţi banii obţinuţi de la turişti sunt reinvestiţi tot în castel şi în parcul cu bazinele cu apă termală, care sunt funcţionale tot timpul anului.

Către Castelul Purgly din Şofronea se poate ajunge din Arad, spre nord, pe DJ709B. În Şofronea se face stânga, pe DC108, urmând drumul până la castel.

Toata istoria castelului o gasiti AICI

Multumim ca ati citit articolul pana la capat si nu uitati sa dati poveste mai departe!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s