Dezavantajele cumpărăturilor din motiv de panică-CoronaPanica

Imagini pentru cumparaturi excesive coronavirus romania
sursa foto: digi24.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, miercuri, că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecții în aproape toate țările lumii.

Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli și apare atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el.

Care sunt celelalte pandemii din istorie: Gripa H1N1 (gripa porcină) din 2009, HIV (1981), Gripa spaniolă (1918), Ciuma bubonică (1347), Variola (1870)

Ultima pandemie a fost în 2009 pentru pandemia de gripă H1N1 care a ucis sute de mii de oameni la nivel global.

Oameni dragi, trebuie sa gandim rational in aceste momente! Este adevarat ca nu putem ignora acest virus care a pus stapanire pe intreaga planeta, dar trebuie totusi sa nu ne panicam mai mult decat este cazul. Este necesar sa tinem cont de toate sfaturile date de PERSOANE AUTORIZATE si sa fim cat putem de prudenti si rationali. Niciodata, in nici o situatie panica nu rezolva nimic.

Toate magazinele si farmaciile din tara au fost luate cu asalt.

Atunci când cumpărăturile din panică se produc colectiv, vor duce foarte clar la majorarea preţurilor sau la lipsa unor produse.

Epidemia de coronavirus a dus la cumpărături din panică, un fenomen care apare în contextul unei crize şi care va duce clar la ridicarea preţurilor excesiv de mult! Tineti cont de acest lucru cand aveti impulsul de a cumpara extrem de multe alimente! Este raţional să te pregăteşti pentru ceva rău care pare probabil să se întâmple, dar sa iti faci stocuri de alimente fara sa te gandesti la consecinte, este un lucru iresponsabil.

Aceste cumpărături din panică apar din cauza datelor alarmiste de pe reţelele de socializare şi mass-media. Este foarte bine sa ne facem un stoc suplimentar de alimente, dar sa cumperi orice, in orice cantitate este o exagerare, care in final ne va costa mai mult decat ne dam seama. Haideti sa ne oprim si sa luam lucrurile cu calm!  Ganditi-va ca exista posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii foarte mari. Ce vom face cand stocurile de alimente din casa se vor termina si v-a trebui sa ne aprovizionam? Vom constata ca nu avem ce cumpara sau alimentele existente va trebui sa le achizitionam la pret triplu. Cu mai multa responsabilitate, cu siguranta nu vom ajunge la acest scenariu. Informati-va, luati-va toate masurile de siguranta, nu va mai lasati condusi de panica excesiva din mass-media. Alarmati-va atat cat este cazul si daca este cazul!

Secretarul de stat în Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, adeclarat pe tema coronavisului că panica nu face bine nimănui și este cazul să luam de bune doar informațiile oficiale.

„Panica este un lucru pentru care nu există motiv. Am văzut multe mesaje de panică pe Facebook. Încercăm să explicăm că 99% dintre informații sunt false. Închiderea Bucureștiului este un exemplu”, a spus Arafat.

El a făcut și o recomnadare românilor:„Să se uite doar pe siteurile oficiale, informațiile unitare prin grupul de comunicare strategică”.(sursa evz.ro)

Sustineti si voi stoparea cumparaturilor in exces!

Informati-va pe site-ul Ministerul Sanatatii

Organizatia Mondiala a Sanatatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s