”SOS turismul românesc!” Apel către Guvern: Vom fi nevoiți să apelăm la concedieri

SOS Help Cry For Help Written On Beach Sand Stock Photo, Picture And  Royalty Free Image. Image 41847891.

Petiția, intitulată „S.O.S turismul românesc! – solicităm suport pentru operatorii din turism din cauza epidemiei de coronavirus”, face referire la pierderile deja înregistrate şi estimate ale agenţilor din turism în contextul epidemiei de coronavirus. Ne intrebam cu ingrijorare ce se va intampla cu turismul romanesc, care si asa scartaie din toate punctele de vedere. Ce vor face proprietarii unitatilor turistice si agroturistice? Intereseaza pe cineva de soarta lor?

Masuri de urgenta trebuiesc luate mai ales in aceasta perioada dificila, dar aceste masuri trebuie sa vina si cu solutii pentru toata lumea. Este usor sa spui: inchidem, stati acasa etc. Ce se intanpla mai departe de aceste decizii?

„Către: GUVERNUL ROMÂNIEI
În atenția: PRIMULUI MINISTRU

Având în vedere situația globală de incertitudine cauzată de răspândirea virusului COVID 19 și impactul pe care această epidemie îl are în special asupra industriei turismului (primul domeniu afectat în situații de criză), va adresăm această petiție.

Vă aducem la cunoștință că agenții economici angrenați în activități legate de turism din România (agenții, hoteluri, transportatori, ghizi de turism) au înregistrat în luna februarie scăderi semnificative ale încasărilor, scăderi semnificative ale cererilor de servicii de călătorie pentru anul 2020 și anulări semnificative sau amânări pe termen nedefinit a serviciilor deja contractate. Clienții noștri nu sunt speriați în mod necesar că se vor îmbolnăvi, ci sunt speriați fie de faptul că vor trebui să stea în carantină sau că vor fi prinși în evenimente neplăcute, fie de posibilitatea apariției unei noi crize finaciare, motiv pentru care au hotărât temporar să facă economii.

Nu putem să contabilizăm în acest moment pierderile înregistrate de către industria de turism românească de la începutul epidemiei și până în prezent, întrucât raportul Institutului Național de Statistică pe luna februarie nu a fost publicat încă, dar se estimează că în acest moment industria europeană de travel pierde miliarde de euro pe lună și situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare.

Estimăm că, dacă situația se prelungește dincolo de luna martie, vom fi nevoiți să apelăm la măsuri precum scăderi ale timpului de muncă pentru angajați (implicit scăderi de venituri și taxe) sau chiar concedieri pentru a evita intrările în incapacitate de plată sau închiderea companiilor.

Continuarea articolului AICI

Daca va pasa de turismul din Romania, spuneti povestea mai departe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s