Cea mai batrana padure din Romania

Imagini pentru mociar padurea
sursa foto: romaniamama.ro

Pe langa Viscri, Biertan, Cetatea Prejmer, Conacul Apafi, Rimetea, pitoreasca regiune a Transilvaniei mai are un loc unic, Padurea Mociar. Oficial, cea mai batrana padure din Romania se afla in judetul Mures, in Depresiunea colinara a Transilvaniei. 

Padurea Mociar pare desprinsa dintr-o poveste a Fratilor Grimm, arborii inalti, cu ramuri intortocheate si tulpini groase formeaza un desis straniu. Salbaticiunile sunt acasa la ele, iar copacii poarta cu ei povesti de demult. Fauna este specifica padurilor din Transilvania, la Mociar fiind prezenti mistretii, vulpile, caprioarele, iepurii si specii de pasari. Copacii seculari ocupa o suprafata de aproape 50 de hectare, iar oamenii nu prea calca prin aceste locuri, spun ei ,,bantuite”.

Insa, fotografii, jurnalistii cauta acest loc pentru povestea sa, Padurea Mociar putand fi notata pe harta turistica a Transilvaniei.

Mociar, doamna respectabila a Romaniei

Cea mai batrana padure din Romania are o vechime de peste 500 de ani. Stejar, frasin, carpen si plop tremurator sunt specii pe care le veti gasi aici. Unii dintre copaci au ajuns la varste respectabile, cuprinse intre 650 si 720 de ani, martori tacuti ai evenimentelor istorice.

Continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s