În România se afla acest loc splendid-Vei fi uimit de frumusețea lui

Foto Printrest

Lacul Tarnita este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din tot judetul Cluj și cu siguranță merita descoperit dacă nu ati avut pana acum ocazia.

Este acel loc unde iti poți reincarca bateriile în momentul în care simți ca rutina te-a obosit îndeajuns, încât vrei sa fugi pentru câteva zile departe de aglomerația si zgomotul orașului.

Aici vei găsi tot ce ai nevoie. Aer curat, liniste, cazare și papa bun exact ca la mama acasă. Peisajele par rupte din povesti și pentru cateva momente te vei întreba dacă ești în România. Da, în România se afla acest loc splendid si poate ca nu ar trebi sa subestimam de fiecare data frumusețile tarii noastre.

Sunt multe, interes pentru ele din partea autorităților nu prea există, dar asta este o alta poveste. Important este sa le descoperim, sa avem grija de ele, sa le promovam si poate asa vor deschide ochii și cei care ii tin închiși de 30 de ani încoace.

Revenind la oile noastre, haideți sa va spunem cateva vorbe despre Lacul Tarnita.

Foto Printrest

Lacul Tarnita se afla situat la vest de orasul Cluj – Napoca. Mai exact locul este situat intre comunele Rasca, Marisel si Gilau. Lacul Tranita este impresionant datorita faptului ca se intinde pe o suprafata de 215 ha. Lacul are o lungime de 8 km, iar adancimea maxima este de 70 m. Lacul Tarnita este un lac de acumulare, cel mai frumos si mai reprezentativ pentru judetul Cluj.

Date interesante despre Lacul Tarnita

Foto Printrest

Acest loc superb este cel mai vizitat de pe intreg teritoriul judetului Cluj. Lacul Tarnita a luat fiinta in anul 1974. In zona se afla si un baraj ( Barajul de la Tarnita ) care este proiectat pentru o capacitate de 74 milioane mc. apa. Hidrocentrala de la Tarnita a fost proiectata pentru producerea energiei electrice, astfel puterea acesteia este de 45 MW.

Lacul Tarnita detine cateva legende extrem de interesante. Si datorita acestor legende locul este vizitat in fiecare an de foarte multi turisti curiosi. Pe langa multitudinea de turisti care vin la Tarnita, majoritatea  populatiei din Cluj – Napoca vine ori de cate ori se iveste aceasta ocazie, mai ales ca nu este foarte departe de oras.

Cum se poate ajunge si ce se poate face la Lacul Tarnita

In acest loc se poate ajunge foarte usor. Pana in apropierea lacului este un drum de acces si se poate ajunge foarte bine atat cu masina cat si cu bicicleta. De altfel, foarte multi dintre cei care vin la Tarnita sunt biciclisti. Iubitorii de natura se vor simti in largul lor daca aleg sa vina la Tarnita. Aici natura este mai presus de orice.  Turistii care doresc sa viziteze Lacul Tarnita se pot considera fericiti, deoarece aici se poate practica inclusiv pescuitul. In decursul anului, aici exista cateva competitii extrem de interesante.

Lacul Tarnita este un loc extrem de frumos care se afla in vecinatatea unui oras la fel de frumos ( Cluj – Napoca ). Lacul este vizitat in special primavara si vara, insa turistii si pasionatii vin in orice perioada a anului.

Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s