Profesoara de la catedra de Limbi Străine a Universității București, este acuzată de comportament abuziv:”Balcanici, batuti in cap”

Universitatea din Bucureşti foto Shutterstock

De doua zile internetul fierbe. Pe platforma de socializare Instagram au fost trimise pe un cont al unei foste jurnaliste (aici) cateva emailuri in care este acuzata de comportament abuziv o profesoara de la Facultatea de Limbi Straine din Bucuresti.

Este trist ca in Sec XXI inca mai asistam la astfel de comportamente abuzive venite tocmai din parte celor care sunt responsabili de educatie. Exista in Romania cadre didactice extraordinare, oameni dedicati meseriei de dascal, dar din pacate acestea incep sa devina exceptii si acesta este un lucru trist. Ceea ce se intampla in unele facultati din Romania este revoltator, asa cum este revoltator si acest caz, devenit subiect de presa in ultimele 24 de ore. Daca nu luam atitudine lucrurile se vor perpetua si mizeria va fi mereu ascunsa sub pres. Astfel de abuzuri trebuie sa inceteze in Romania!

Reprezentanții Universității au recunoscut pentru EduPedu că este vorba despre Carmen Vioreanu, conferențiar universitar activ în cadrul departamentului de Limbi și Literaturi Germanice, unde susține cursuri de limba suedeză, și susțin că situația este analizată la nivelul Facultății.

Potrivit reprezentanților Universității, mesajul – în care autoarea se plânge că profesoara insulta studenții și apela la un limbaj agresiv – a fost însoțit și de un memoriu transmis conducerii Facultății, pe același subiect, iar din informațiile EduPedu.ro acel memoriu a fost urmat, în ultimele zile, de circa 20 de mesaje similare din partea unor foști sau actuali studenți.

În materialul publicat pe Facebook, semnat de o anume “Geanina Maria”, profesoara este menționată cu inițialele “C.V.”. Aceasta este identificată, la comentarii, drept Carmen Vioreanu, conferențiar universitar activ în cadrul departamentului de Limbi și Literaturi Germanice, unde susține cursuri de limba suedeză. Universitatea din București, prin Mirabela Amarandei, a confirmat că este vorba despre această profesoară. Edupedu.ro a încercat în mod repetat să o contacteze, dar apelurile au fost respinse – vom prezenta punctul ei de vedere ei în momentul în care îl vom obține.

În mesajul inițial publicat pe Facebook în 10 februarie, dar care s-a viralizat de la începutul acestei săptămâni, “C.V.” este acuzată, între altele, că:

“La cursurile lui C.V. eram în permanentă jigniți, făcuți în toate felurile, “balcanici”, “bătuți în cap”, “facem țară de rușine”, “copii de grădiniță care n-au ce caută la facultate”, “cum e posibil că unul ca tine să între la această facultate, nu înțeleg”, “sub orice critică”, “analfabeți” “toți țăranii ar putea înțelege suedeză dar în grupa asta mai greu” și lista poate continuă.“

“(…) Aveam ore și până la 8 seară. Spre finalul cursurilor se instala oboseala. O colegă “a îndrăznit” să caște la C.V la curs. Ce s-a întâmplat atunci? Un scandal de 15 minute în care a făcut “terci” pe respectiva fată pentru că e lipsă de respect să caști și să pui mâna la gură, după dansa. A fost făcută nesimțită. În alte dăți a dat studenți afară doar pentru că nu i-a convenit postura pe care o aveau în banca. Țipa la studenți fără un motiv întemeiat.”

“(…) A fost un caz, o colegă care, la sfârșitul semestrului 1 anul 1, a avut probleme grave de sănătate, fiind ulterior internată la spital și diagnosticată cu anxietate, dar urmând și o serie de tratamente în acest sens. Din cauza perioadei în care a lipsit riscă să nu intre în examene pentru că nu avea suficiente prezente la cursuri, de aceea a venit cu dovadă internărilor pentru a i se acoperi perioada în care nu a putut fi prezentă. Doamna C. V., foarte indignată de “tupeul” fetei de a veni cu un întreg dosar cu fișe de spitalizare, foi de la medici, rețete etc, nu doar că a țipat, dar a și aruncat cu dosarul, făcând scandal și spunând că pe ea nu o interesează unde a fost studentă în perioada în care a lipsit și că ceea ce face e de prost gust și spunând că “putea să vină și cu certificat de deces că tot nu o interesa de ce a lipsit”.

“(…) Una peste alta trecem în mediul online unde lucrurile ai zice că stau mai bine. Dar din păcate nu e așa. (…) Dar a intervenit o altă problemă. Abuzul de putere. Dacă nu îi convenea ceva la un student nu îi dădea accept în conferință sau chiar îl scotea în mijlocul cursului din această, nici măcar nu primeau mail-uri cu materiale sau link-urile de la Zoom.” 

“Ajungem în anul 2. Începutul a fost promițător. Apele pașnice. Dar cu o lună înainte de sesiune uraganul și-a făcut apariția din nou. Țipete, jigniri, amenințări din partea lui C.V. Plânsete, tremurat, atacuri de panică din partea studenților ei. Restanțe nemotivate, de ultima jenă de la primele verificări. Acuzații pe nedrept de copiere la examen (…)”

Continuarea pe… EduPedu

POSTAREA INTEGRALA- https://www.facebook.com/geanina.flls/posts/105289984932261

surse: click.ro/edupedu.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s