Tinutul plantelor carnivore, otravitoare, halucinogene-toate in Tinovul Mohos

FOTO

Tinovul Mohos este situat la 55 km de Miercurea-Ciuc, la 48 km de Sfantu Gheorghe si la 33 km de Targu Secuiesc si la 10 km de Baile Balvanyos.

Dacă ești în căutare de locuri mai puțin cunoscute din România, însă cu adevărat spectaculoase și unice, atunci noi îți recomandăm să vizitezi Tinovul Mohoș, rezervație naturală din județul Harghita unica in Europa.

Tinovul este unic în Europa cu cei zece metri, aproximativ 3 milioane de metri cubi grosime ai acestuia și cu suprafața sa de 80 de hectare. Are formă aproximativ pentagonală, cu o lungime maximă de 1000 metri și o lățime de 800 metri. Alimentarea cu apă a tinovului este asigurată de ploaia care cade pe suprafața acestuia, prin urmare, indicatorii de alimentare cu apă și de umiditate sunt foarte dependenți de sezon și de cantitatea de precipitații căzută. 

Tinovul Mohoș reprezintă, de fapt, o turbărie alpină, o mlaștină, a cărei formare a dat naștere unui mediu cu faună și floră bogate. Aici se găsesc și plante unice în țara noastră, otrăvitoare, atât halucinogene, cât și carnivore, trestie de câmp, rachită, în jur de 20 de specii de mușchi de turbă, pinul silvestru, mesteacănul pitic și mesteacănul pufos. Spre exemplu, aici ghidul îți va prezenta rozmarinul de turbă, plantă otrăvitoare ce era folosită în spionaj și provoca infarctul fără a se putea detecta cauza.

FOTO jurnalderulota.ro

Pe lângă varietatea plantelor ce oferă un peisaj extraordinar al mlaștinii, în zonă vă puteți întâlni și cu reptile, diverse specii de păsări, amfibieni sau chiar lupi și urși. 

Cum se vizitează Tinovul Mohoș? Continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s